Lär dig allt om ljusskenor

Den ultimata guiden till riktlinjer
Om du letar efter en flexibel och praktisk belysningslösning för dina pendlar och spotlights, har du kommit till rätt ställe. På Lampemesteren har vi ett fantastiskt urval av strömskenor och reservdelar från märken som ANTIDARK och Halotech, så du kommer garanterat att hitta den strömskena som passar dina behov. En ljusskena är ett enkelt, praktiskt och flexibelt verktyg att använda ovanför matbordet, över garderoben, i vardagsrummet, i hallen - ja, det är bara fantasin som sätter gränser. Med en släplampa slipper du också en massa sladdar som hänger överallt - en släplampa gör sladdar onödiga. Med en skenbelysning kan du också bestämma var du ska placera och vinkla dina pendlar eller spotlights, och du kan ändra deras riktning och position efter dina behov - så att du kan sätta din egen unika prägel på din belysning. Men vad gör du när du har valt rätt strömskenor? Hur installerar du den egentligen? Du hittar svaren i den här artikeln, och sedan är du en praktisk (wo)man själv! Du kan också se hela vårt sortiment av skenbelysning här

<hr><font size="+2">LÄS MER OM 1-FAS ELLER 3-FAS SPÅR</font>


LÄS MER OM 1-FAS ELLER 3-FAS SPÅR

Det kan vara svårt att bestämma sig för om man ska använda en 1-fas eller 3-fas bana. Det första du bör tänka på är var du ska använda din skena. Om strömskenan ska användas i ditt företag kan en 3-fas strömskena vara fördelaktig eftersom den har fler watt och brytare, så att du också kan tända, släcka eller dämpa den individuella ljusstyrkan för varje lampa oberoende av varandra. Om du däremot behöver använda din ljusskena hemma kan du använda en 1-fasskena, som vanligtvis har en snyggare design och bara har en enda strömförande kabel, så att du bara kan justera ljusintensiteten på lamporna samtidigt. Oavsett om du väljer en 1-fas eller 3-fas strömskena är du garanterad en mångsidig och flexibel belysning.

Var vänlig notera att alla Bankamps, ANTIDARKs och Halotracks skenlampor endast är 1-fas, så om du vill ha en 3-fas skenlampa, vänligen kontakta kundtjänst.
<hr><font size="+2">ANTIDARKs DESIGNLINE-SYSTEM</font>


ANTIDARKs DESIGNLINE-SYSTEM

Nedan kan du läsa mer om ANTIDARKs Designline strömskenesystem, som är av hög kvalitet, har många olika kombinationsmöjligheter och en tunnare design än de vanliga 2,2 cm breda strömskenorna. Med dessa strömskenor kan du flytta runt lamporna efter behov och använda strömskenan på en mängd olika platser, från kontoret till galleriet eller ovanför matbordet hemma. ANTIDARKs Designline-ljusskenor finns i svart eller vit färg med en längd på 1 eller 1,9 meter, som kan användas ensamma eller i kombination med flera skenor för att skapa större flexibilitet i placeringen av dina lampor. Alla Designline-reservdelar finns också i svart eller vitt för att matcha färgerna på de olika delarna.  

Hitta alla ANTIDARK-ljusskenor här


SÅ HÄR INSTALLERAR DU DITT DESIGNLINE STRÖMSYSTEM

STEG 1
Börja med att montera din Designline skenbelysning i taket där du vill ha den flexibla belysningen och koppla in den i närmaste lamputtag. Först och främst, se till att du också har en Starter, som varje Designline skensystem kräver för installation. Observera att startmotorn ska placeras i slutet av strömskenan, inte i mitten.
START
CENTERSTART
STEG 2

Därefter kan du välja att kombinera flera spår med hjälp av ett antal olika anslutningar. Du kan till exempel använda en Connector, som gör att du kan ansluta flera strömskenor i linje med varandra; eller en T-Connector, som gör att du kan ansluta tre strömskenor samtidigt för att bilda ett "T"; eller en Corner, som du kan använda om du vill att dina strömskenor ska bilda ett hörn. Oavsett vilken Connector du väljer kommer du att kunna sprida ljuset över ett större område i olika riktningar.
CONNECTOR
T-CONNECTOR
CORNER
STEG 3

Efter de två första stegen kan du börja lägga till exakt det antal Design Tube Spots, Designline Bell Spots eller Designline Tube Taklampor till din spårbelysning som passar just dig och dina behov. Här kan du kombinera både spots och pendlar precis som du vill, och enkelt och elegant ändra deras positioner efter dina behov och humör för att skapa ett unikt och dekorativt designelement som kan placeras var som helst i din inredning.
STEG 4

Om du vill lägga till "vanliga" hängen till ditt strömsystem som inte är anpassade för det, använd en Pendant Adapter. Då är du redo att hänga dina pendlar på exakt det avstånd och i det antal du vill på din skena - dock bör du vara medveten om att varje hänge får väga max 5 kg. Med en strömskena kan du ha flera lampor bredvid varandra utan att det behövs några extra sladdar - ganska smart och praktiskt.
STEG 5

Som en snygg avslutning på ditt skensystem kan du lägga till en Täckskena i plast över din Designline-skena för att täcka hålen där lamporna inte är placerade för ett mer strömlinjeformat utseende. Täckskenan kan också enkelt kapas och anpassas för att passa dina behov.
HÄR HITTAR DU ALLA RELEVANTA SKENOR OCH RESERVDELAR FÖR DESIGNLINE STRÖMSYSTEM

<hr><font size="+2">HALO TRACKs STRÖMSKENOR</font>


HALO TRACKs STRÖMSKENOR

Nedan kan du läsa mer om skensystemet Halo Tracks, som är ett enkelt och smart system som dessutom ger dig en mängd flexibla belysningsalternativ. Halo Tracks ljusskenor finns i både svart och vitt med en längd på antingen 1,2 eller 2 meter, som du kan använda ensamma eller med flera skenor för att utöka storleken på det område du vill belysa.  

Hitta alla Halo Tracks-skenor här


SÅ INSTALLERAR DU DITT HALO TRACK SYSTEM

STEG 1

Montera först din Halo Track-skena i taket och installera den i närmaste eluttag. Skenan kan kortas, förlängas och monteras enkelt med de medföljande skruvarna. Alla 230V pendlar kan användas med Halo Track strömskenor, där även dimmer kan användas.

STEG 2

Därefter kan du välja att koppla ihop flera strömskenor, antingen genom att använda en T-del, som gör att du kan koppla ihop tre strömskenor till ett T, eller genom att använda ett monteringssystem för Halo Track strömskenor. Detta monteringssystem innehåller bland annat en Halo Track 90°-vinkel, som du kan använda för att sammanfoga dina skenor så att de bildar ett hörn. Det innehåller också en El-collector, som du kan använda om du vill ansluta flera skenor i en rak linje för att förlänga belysningen över ett större område - till exempel över ett långt matbord eller en korridor. Sist men inte minst finns det också en Flex connector för Halo Track-skenan, som gör att du kan koppla ihop två skenor och böja skarven precis som du vill. Med detta skarvsystem får du ett brett utbud av monteringsalternativ så att du kan anpassa din belysning perfekt till din inredning och dina behov.

STEG 3

Som en sista del av installationen kan du ansluta dina spotlights eller pendellampor till strömskenan - och om du använder vanliga pendellampor behöver du också en Pendellampadapter, som är kompatibel med alla 230V pendellampor med en maximal vikt på 4 kg - adaptern kan också användas för de flesta andra lampor.
HITTA ALLA RELEVANTA DELAR FÖR HALO TRACK STRÖMSYSTEMET HÄR