Lampor till köket - Inspiration till läcker belysningLAMPOR TILL KÖKET

Köket är en plats där vi tillbringar mycket tid, både mys och arbetstid/matlagningstid. Därför kräver ett rum som köket ordentlig belysning, vilket fungerar för alla lägenheter. Det finns 3 typer av belysning som köket ska innehålla - det är centralljuset, arbetsljuset och stämningsljuset. Köket är en plats som kräver bra belysning, vilket skapar överblick i det öppna köket, men även på skåp och hyllor. Vi har lampor för all typ av belysning i köket och här kan du få lite inspiration till vad som passar bra i köket, både stilmässigt, vilka glödlampor som är bäst och vilka varianter av köksbelysning som finns, vilka också är mest bekväm.


CENTRAL LJUS:
Det centrala ljuset ses ofta, som en taklampa eller en pendel. Det är ett ljus som ger den centrala belysningen och det är ljuset som lyser upp själva rummet – samtidigt som det kan ge stämning till köket.

ARBETS LJUS:
Det är väldigt viktigt att ha ett bra arbetsljus i köket, då det är ljuset som du använder när du lagar maten vid köksbordet. Arbetslampan ska belysa arbetsområdet väl, vara skarp och ha rätt färgtemperatur. Arbetsljus kan komma uppifrån eller framför en, dock måste du komma ihåg att undvika skuggor för att få det bästa ljuset att arbeta i. Arbetsbelysningen ska vara ovanför köksbord, spis och diskbänk.

STEMNINGSLJUS:
Bidrar till att ge mysighet och karaktär till köket, det kan ofta kombineras med centralbelysningen med hjälp av en dimmer. Ge ditt kök en härlig atmosfär med stämningsljus.


Pendel för kök - Klassisk, retro eller modern?
När det kommer till köksbordet och taklamporna, kom ihåg att ha hänghöjden i åtanke. Som huvudregel sägs det att lamporna ska hänga ca 75-80 cm ovanför bordsskivan, för att få bästa arbetsbelysning. För att undvika skuggor, mät köksbänkens bredd, dela denna med 3, vars resultat sedan mäts från väggen - det är här den pendellampa ska hänga om du vill undvika skuggor. Detta är bara en riktlinje och det kan mycket väl vara så att ditt hem kräver en annan typ av upphängning. Du är alltid välkommen att kontakta oss för goda råd om upphängning eller vilken lampa du ska välja.

En bra idé är att hänga flera bredvid varandra med lite avstånd, för att få en mest enhetlig belysning i köket. Det finns många alternativ när det kommer till pendellampor i köket och de finns i flera olika stilar.

PH 2/1 pendel från märket Louis Poulsen är en riktig designklassiker, designad av Poul Henningsen. Det är en elegant och tidlös pendel, som har en klassisk design som passar in i många stilar tack vare den enkla men unika designen.
Det finns flera varianter inom PH-familjen, den klassiska som den på bilden, men utöver det finns även några mer moderna och roliga varianter i PH-serien.

Lampserien PH är en lampa som ger ett riktigt bra ljus med det reflekterande treskärmssystemet. Det mesta av ljuset skickas nedåt, vilket ger ett mjukt och diffust ljus.

Bilden är från vår kära kund @valdealma, som lade upp bilden på Instagram
Beat Light-serien från märket Tom Dixon är en otroligt cool och spännande pendlarserie, som har inspirerats av 80-talet. Det är en serie som är lite retro, men som ändå har ett modernt utseende – det är en lampa som ger en fräsch fläkt till köket, speciellt om man blandar ihop serien.

Lampserien från Tom Dixon är inspirerad av den skulpturala enkelheten, som är tillverkad i mässing. Det är en serie lampor som avger ett riktigt kvalitetsljus. Varje Beat Light-lampa är unik på grund av dess handgjorda mässingsutförande.

Bilden är från Pinterest
Marla Pendel Smoke från Lindby er en stilren och unik design med ett modernt utseende som passar perfekt över köksön. Lampan har tre unikt formade pendlar, gjorda av vackert rökfärgat glas, som gör att du kan titta in i ljuskällorna, samtidigt som glaset vackert reflekterar omgivningen. De olika formerna skapar en intressant dynamik som är särskilt iögonfallande och spännande att titta på. Med denna lampa får du både en funktionell ljuskälla och ett mycket estetiskt inslag till ditt kök, vilket kommer att skapa beundran bland dina vänner och familj.
Cosmina 4 Pendel Track Sort/Guld från Arcchio är en modern och elegant design som har en touch av en industriell finish som är extremt populär och dekorativ. Den nordiska minimalismen som kännetecknar lampan gör att den för in en lätthet och enkelhet i rummet, kombinerat med ett rått och estetiskt uttryck som passar både de moderna och klassiska köken. De fyra hängena har alla en vacker guldfärgad insida som gör att det nedåtgående ljuset utstrålar värme, mysighet och hemtrevlighet, som sprider sig bland dem i och runt köket.
Arnik Pendel L140 Nickel från Lucande elegans, enkelhet och hög funktionalitet samlas i en lampa. Lampan har ett modernt och exklusivt utseende som gör den extremt attraktiv att ha hängande över köksön. Dessutom är den extremt flexibel då du själv kan höja eller sänka den efter behov för en bra, mjuk och bländfri belysning. Arniks sex ljuskällor avger samtidigt ett enhetligt och vackert ljus som skapar en välkomnande och trevlig atmosfär i den viktigaste samlingspunkten för familjen.
Sanne Pendel Concrete från Lindby er en unik och mycket dekorativ design att ha hängande i sitt kök. De fyra hängena är symbolen för enkelhet och elegans, då de framstår som både rustika och raffinerade på samma gång, vilket gör att de kan pryda de flesta kök. Lampan är extremt estetisk, både när den är på och av, så den kommer att skapa ett blickfång både på dagen och kvällen, där den garanterat kommer att beundras av dina gäster. Pendlarna sprider ett nedåtriktat varmvitt ljus som skapar en mysig och avslappnad stämning som håller din familj och dina vänner i köket.
Wanessa 4 Loftlampe Wood / White från Lindby är en klassisk komposition av varmt naturligt trämaterial med coola metalldetaljer och vita lampskärmar. Denna kombination kan pryda vilken inredningsstil som helst, där den utstrålar värme och mysighet, både när den är på och av. Dessutom kan de fyra lamphuvudena roteras och lutas i olika riktningar, så att du kan anpassa ljuset efter dina behov och humör. Här sprider de ljusa lampskärmarna ett varmvitt, mjukt och jämnt ljus både i upp- och nerriktningar, vilket gör köket till det trevligaste och trevligaste stället att vara tillsammans hela familjen på.


LED-lampor för lamporna i köket
LED-lampor är lämpliga för lampor i köket, då de ger ett behagligt och bra arbetsljus, vilket är mycket lämpligt för detta rum. Förutom att LED-ljuskällor avger bra ljus är det även energibesparande, vilket syns på elräkningen, samtidigt som de även har en livslängd som i snitt är 15 år. LED-belysning till köket ger dig en hög ljuskvalitet och en bra färgåtergivning.

En LED-ljuskälla säkerställer en hög kvalitet på belysningen och är mycket lämplig för köket, tack vare sin färgåtergivning. Dessutom har LED-lampor en riktigt bra färgtemperatur, vilket är väldigt viktigt i köket.

• Praktisk belysning, dvs arbetsbelysning, ett neutralt vitt ljus med 3500-4000 kelvin bör användas.
• Stämningsljus Använd ett varmvitt ljus som har 2600-2900 kelvin.

Köket ska ha en matt och varm belysning, vilket ger en bra färgåtergivning på maten du arbetar med. Vi har många lampvarianter, där det finns en inbyggd LED-ljuskälla eller där du kan välja en LED-lampa, det är bara att dyka ner i vårt enorma universum av lampor till köket.

Denne lampe er fleksibel og funktionel, hvilket er to ord, der passer rigtig godt til rum som køkkenet. Aim pendel i sort fra mærket Flos er en lampe, som kan justeres trinløst i højden, som derfor kan være med til at opfylde dine behov for belysning.

Denne simple og lækre pendel er helt perfekt til køkkenet, både som arbejdsbelysning, men også som den centrale belysning. Derudover har denne fantastiske pendel indbygget en LED lyskilde, som er den lyskilde, der fungerer bedst til køkkenet og når det kommer til arbejdsbelysning.

Billedet er fra PinterestOm du behöver flexibilitet och funktionalitet är 265 vägglampa från märket Flos, helt perfekt för ändamålet. Det är en vägglampa som är så flexibel att den enkelt kan ersätta taklampor och pendlar. Vägglampan har en riktigt lång arm, som mäter ca 2 meter, armen kan styras till den plats där du behöver ljus.

Det är en spännande och vacker lampa som passar bra in i det minimalistiska köket. Vägglampan 265 finns i 3 olika färger, svart, vit och blå.

Bilden är från vår kära kund @sofieweinreichengell, som lade upp bilden på Instagram
En annan flexibel och funktionell lampa är, 304L40 vägglampa från märket Lamp Gras. Denna vägglampa har en rörlig arm, som kan hjälpa till att rikta ljuset dit det behövs. Det är en stilren och enkel lampa, som finns i 5 olika vackra färger.

Dessutom har Lampe Gras gjort en hel serie vackra och rörliga lampor, vilket gör det enkelt och användbart för oss som konsumenter. Det är definitivt en lampserie att kolla in, då den absolut är värd det. Lampgräs har blivit mer och mer populärt med åren och det fortsätter så.

Bilden är från vår kära kund @hosmajorskan, som la upp bilden på Instagram
Semipendel från det danska märket GUBI är en riktigt snygg pendel, som har en karaktäristisk och vacker design. Det är den perfekta lampan om du letar efter en lampa som skapar ett bra ljus. Halvhängets emaljerade skärm avger ett diffust ljus och konformt ljus som är perfekt för köksbordet och köksön.

Detta hänge har en unik design, som är tidlös och finns i 8 olika färger och 3 storlekar, så det finns något för alla.

Bilden är från Pinterest
Att vara taklampan från Philips Hue är den perfekta taklampan, den är stilren och enkel i sin design. Det är en lampa där du själv kan justera ljusstyrkan, vilket är praktiskt i förhållande till central- och arbetsbelysning. Med den bästa typen av arbetsbelysning kan du justera lampan till runt 4000 Kelvin, dessutom kan lampan även dimmas. Det är en funktionell lampa som man kan bli helt beroende av.

Att vara taklampa har många funktioner, och ger ett bra ljus, som är nedåtriktat och sprids ut åt sidorna. Lampan finns i svart och vitt.
SE VÅRT UTVAL AV LAMPOR TILL KÖKET HÄR