Lampor till ditt sovrum - Välj rätt!LAMPOR FÖR SOVRUM
Rätt val av sovrumslampor kan göra stor skillnad, men det kan vara svårt att hitta de rätta. Sovrumsbelysning ska vara bekväm, avkopplande och mysig, men du behöver också ordentlig grundbelysning, så det är viktigt att välja sovrumslampor som uppfyller dina behov.De bästa läs- och vägglamporna för ditt sovrum.

De bästa läs- och vägglamporna för ditt sovrum.

En mycket populär lampserie för sovrummet är AJ från Louis Poulsen. AJ-serien designades av Arne Jacobsen 1960 och är utan tvekan en riktig designklassiker. Både AJ Bord och AJ Væg hitter och det ses speciellt av våra söta kunder.

Här har de valt AJ Wall i svart till sovrummet vilket är superfint då det bryter den vita väggen. Är du mer inne på färger så finns serien nu i 10 olika, där framförallt Graphite Grey, Light Grey, Night Blue och Aubergine är otroligt populära. Det råder dock ingen tvekan om att AJ i svart är vår storsäljare.
Se hela AJ-serien här.

Bilden är från vår Instagram-kund @camillasundahl
AJ är det självklara valet som läslampa då den kan lutas och vridas 60 grader åt sidorna, så här har du både en funktionell och klassisk designlampa till ditt sovrum.
Använd även AJ Table vid sängen som fungerar otroligt bra. Det är enklare då du inte behöver oroa dig för monteringsdelen och du kan alltid använda bordslamporna någon annanstans i ditt hem.

Om du vill se hur ljuset är, kolla in vår facebookvideo med sovrumsinspiration, där du bla. kan se AJ Bord, Lampe Gras, Caravaggio Läs, Bollard och Tolomeo.

Se videon här.
En annan populär sovrumslampa är Tolomeo. Artemides Tolomeo Bordslampa är från 1987 och är en av världens mest populära bordslampor, och är en föregångare inom design, ljuseffekt, bekvämlighet och estetik.

En av anledningarna till Tolomeos stora popularitet är flexibiliteten hos den fullt justerbara kroppen. Den ger total kontroll över ljuset och den är därför superanvändbar i sovrummet, då du kan flytta ljuset åt det håll du behöver. Har du en elevationssäng är Tolomeo också bra, på grund av armens längd.
Här syns Tolomeo Vägglampa i svart och igen, då syns det tydligt, lampan är otroligt smidig och användbar. Den har en snygg design, den är funktionell och den ger ett bra läsljus.

Använd den som bordslampa, eller montera den på väggen. Både fot och fäste finns, och den finns i flera färger och storlekar, så med Tolomeo-serien hittar du enkelt en lampa för dina behov.

Bilderna är från Pinterest
Lampe Gras är en annan populär lampa och även för sovrummet. Serien finns i otaliga varianter, oavsett om du är för golv, vägg, pendel eller bord, samt stativ eller fäste, då har Lampe Gras allt. Färgvalet är också ett brett utbud, så möjligheterna är många och bidrar därmed också till att göra Lampe Gras otroligt eftertraktad.

Lamp Gras är en ikon för 1900-talet - 1922 designade Bernard-Albin GRAS en serie lampor avsedda för användning på kontor och för industri. GRAS-lampan, som den senare kallades, var helt unik med sin enkla, robusta och ändå väldigt ergonomiska design.
Grundformen är med varken skruvar eller svetsfogar, vilket bidrar till att göra lampans design unik. Den långa armen och kroppen gör lampan extremt funktionell och flexibel, så användningsmöjligheterna är många och vi ser den användas i alla rum, av samma anledning.

Idag har lampan La Lampe GRAS blivit ett eftertraktat samlarobjekt över hela världen, speciellt i Frankrike, USA och Japan. Bernard-Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.

Bilderna är från Pinterest
Kesta Bordlampe Black/Gold fra Lindby er et enkelt og dekorativ design, der pynter i alle indretningsstile. Lampen har et minimalistisk udtryk, grundet det spinkle stel og den tynde cylindriske stofbetrukket lampeskærm i matsort med en gyldenfarvet inderside, der spreder et blødt og varmt skær, som er perfekt, inden at man skal sove, når man vågner eller imens man læser. Kesta er en yderst æstetisk bordlampe, både når den er tændt og slukket, hvorfor du både får en funktionel lyskilde og et dekorativt element, der pynter på dit soveværelse.
Charlia Gulvlampe Silver från Lindby är en minimalistisk och stilren design med en tre lång ben i ett naturligt trämaterial med en utsökt cylindrisk lampskärm i vitt, vilket är en klassisk kontrast som gör sig bra i vilken inredningsstil som helst. Den vita lampskärmen döljer en enda ljuskälla som ser till att ljuset sprids på ett mjukt och behagligt sätt både upp och ner från lampskärmen, vilket skapar en mysig och avslappnad atmosfär, vilket gör Charlia till den perfekta sovrumslampan. Lampans harmoniska estetik gör den också både till en ljuskälla och ett dekorativt element som vackert lyser upp och pryder ditt sovrum.
Kalinda Væglampe Grå/Ek från Lucande burk med sin blygsamma storlek samt enkel och estetisk design placeras i alla möjliga inredningsstilar - från det moderna till det klassiska, minimalistiska eller retroinspirerade. Lampan är gjord av massiv betong med vackra trä- och metalldetaljer, som skapar en fin kontrast som gör vägglampan till ett dekorativt element såväl som en funktionell ljuskälla i ditt sovrum. Vägglampan sprider ett nedåtriktat, mjukt och varmvitt ljus som har en mysig och behaglig effekt, vilket gör ditt sovrum till en varm och skön plats att vara på.  
Benjiro Bordlampe White / Chrome från märket Lindby är en funktionell och elegant design , som kan pryda de flesta inredningsstilar. Den moderna bordslampan har en elegant blank metallram, som kompletteras av den vita tygklädda lampskärmen. Här har bordslampan även en extra liten lampa som du kan anpassa efter dina behov. Benjiro är den perfekta sovrumslampan, på grund av sin extra ljuskälla, som sprider ett mer fokuserat och direkt ljus, vilket är idealiskt för läsning, där den större lampskärmen sprider ett mer diffust och mjukt ljus som är behagligt innan du ska sova eller när du har precis vaknat. Dessutom sitter strömbrytaren uppe under lampskärmen, så att du enkelt och snabbt kan tända och släcka det specifika ljuset du behöver.


Loftlampe til soveværelset, hvilken skal du vælge?
Vi har et bredt udvalg af loftlamper til dit soveværelse, men hvilken skal du vælge? Jeg vil komme med lidt forslag og den første er Hope fra Luceplan. Må det gerne være romantisk, er Hope nemlig det helt rette valg af loftlampe til soveværelset, da lyset multipliceres og der genskabes en behagelig, glitrende og rolig stemning, drysset med tusindvis af lys der virker som diamanter.
Sebatin Loftlampe Grå/Vit/ Nickel från Lindby utstrålar elegans och enkelhet, vilket kläder sovrummet, både när lampan är på eller av. Taklampan består av en tunn metallram, som omsluts av en tygklädd lampskärm i en vacker grå nyans, där ljuset tränger in vackert. Lampan har integrerat LED-ljus som är dolt bakom en matt skärm vilket gör att ljuset sprids på ett enhetligt, mjukt och bländfritt sätt i hela rummet. Dessutom har lampan en Kelvin på 3000 vilket gör att den avger ett varmvitt ljus som lyckas skapa en mysig och avslappnad atmosfär, vilket gör sovrummet till en underbar plats att vara på.

Du kan få designen i flera färger och storlekar Se dem här!
Hele Hope Serien från Luceplan är otroligt populär och speciellt tack vare den visuella lättheten och materialvalet. Hope är tillverkad av polykarbonat format som kronblad, som egentligen är bildad av Fresnel-linser, som optimerar reflektion och brytning av ljus och förbättrar ljuseffekten, men minskar energiförbrukningen. Här får du helt enkelt en läcker design taklampa, med de finaste detaljerna som kommit för att stanna.
En annan romantisk taklampa, som är en av våra favoriter till sovrummet, är den vackra Caboche. Lampan är transparent och består av kulor i akryl, och innerskärmen är i opaliserat sandblästrat glas. Kulorna som sitter hela vägen runt lampan reflekterar ljuset på samma sätt som små vattendroppar som träffas av solljuset och tillsammans med den inre opaliserande skärmen gör det att lampan inte på något sätt bländar.

Caboche taklampa ger ett vackert ljus, var du än vill ha belysning i taket och på grund av halogenlampan på 120W kommer det att räcka med ljus, som takbelysning i ditt sovrum.

Se hela Caboche-serien här.
Är du mer för den minimalistiska och snygga stilen är Being från Philips Hue är ett mycket bra val, som är idealiskt för hallen, kontoret eller sovrummet, där du kan dra stor nytta av funktionerna i Philips Hue-lamporna.

Taklampan ger ett direkt nedåtriktat ljus, men även ut från sidan, vilket gör att ljuset träffar taket, och reflekteras sedan ner och in i rummet. Att vara taklampa är med White Ambiance, vilket innebär att den ger vitt ljus, som du kan justera beroende på om du vill ha ett kallt eller varmt ljus. Förutom att kunna justera kelvingraden kan du även dimma lampan. Detta görs med din app eller med den medföljande fjärrkontrollen, så med Being är det bara otroligt enkelt att styra ljuset rätt efter dina behov.
Philips Hue-serien erbjuder ett helt nytt sätt att använda belysning i hemmet. Kodning av ljusstyrning som tidigare krävt dyra elinstallationer i huset, löses nu med Hue-lampor, en brigad och Philips Hue-appen.

Philips Hue-produkter är verkligen ett helt nytt sätt att tänka kring belysning, eftersom det nu används för att skapa välbefinnande i vardagen. Du kan koda den för att väcka dig, ge dig bra arbetsljus, ge dig förnyad energi och för att tända ljuset i hela huset när du närmar dig, eller släcka ljuset när du kör hemifrån.
Ställ in t.ex. ditt ljus i sovrummet att gradvis släckas på kvällen så att du sakta blir avslappnad eller gradvis att tända på morgonen så att du sakta vaknar och känner dig fräsch.

Hitta Philips Hue-sortimentet här.
SE VÅRT UTVAL AV LAMPOR FÖR SOVRUMET HÄR