Lampor för kontor - Design och funktionLAMPOR FÖR KONTOR

Det behövs bra belysning när man sitter på kontoret oavsett om det är en hel arbetsdag eller om det bara är några timmar. När det kommer till lampor till kontoret är det viktigt att belysa området som ska arbetas på. Dessutom är det viktigt att belysningen matchar det arbete som utförs på arbetsplatsen.

En riktigt bra idé är att kombinera naturligt ljus, samtidigt som man har någon form av artificiell belysning. Det är viktigt att komma ihåg att belysningen måste matcha det arbete som utförs. När det mesta av ens arbetstid ligger vid datorn innebär det att det ställs större krav på belysning än vanligt. Det är därför viktigt att ha en mjuk övergång i belysningen vid datorn. Området där du arbetar ska vara tydligt upplyst, dessutom är det praktiskt och bra om du har funktionella och smidiga lampor på skrivbordet. Design och funktion går hand i hand och båda har stor betydelse för en bra arbetsbelysning.


Ska skrivbordslampor vara med LED?
LED-belysning på kontoret ger en bättre arbetsmiljö samtidigt som den är billigare att använda. En LED-ljuskälla ger den mest effektiva belysningen vid skrivbordet. LED-lampor har många fördelar som är värda att tänka på när du köper lampor till kontoret. En LED-lampa har längre livslängd än den vanliga glödlampan, dessutom kommer de även synas på elräkningen att du har använt en LED-lampa istället för en annan. LED-belysning tänds omedelbart, vilket ger full ljusstyrka till arbetsytan. En sista bra fördel med att använda lampor med lysdioder är att de inte avger värme, därför påverkar de inte inomhusklimatet i kontorsutrymmet.

Här ger vi några förslag på vilka skrivbordslampor som fungerar bäst för kontoret och skrivbordet, med och utan LED. Skrivbordslampor behöver inte nödvändigtvis vara LED, men ibland fungerar det bäst.
Kelvin bordslampa från märket Flos är den perfekta lampan för kontoret och arbetsområdet, det är en lampa med inbyggd LED-ljuskälla. Denna bordslampa har ett asymmetriskt ljus, vilket är det som fungerar bäst när det kommer till skrivbordsljus.

Det är en vacker, elegant och funktionell skrivbordslampa som har ett vippbart lamphuvud, som gör att de kan vända och vända på huvudet som det passar dem. Dessutom är bordslampan Kelvin utrustad med en dimmer, som har 3 nivåer. Denna vackra bordslampa från Flos, kommer i 2 storlekar och 4 neutrala färger, svart, vit, krom och antracit.
Denna skrivbordslampa har inspirerats av ett träds löv, det är en enkel, lätt och vacker lampa som passar bra in i det skandinaviska hemmet. Leaf bordslampa från märket Muuto är perfekt för skrivbordet och fungerar bra som arbetslampa och läslampa.

Lampan har en inbyggd LED-ljuskälla som kan dimras vilket gör att du kan anpassa ljusintensiteten efter deras behov. Bordslampan Leaf kommer både som golvlampa och bordslampan, dessutom kan du välja mellan färgerna, vit, svart, grön och grå.


Kontorslampor för taket – det måste du vara medveten om!
När det kommer till taklampor på kontoret är det viktigt att ljuset kommer in från sidan. Vill de ha den bästa sortens takbelysning för kontoret så är det direkt/indirekt belysning som fungerar bäst. I direkt/indirekt ljus är det så att det mesta av belysningen skickas uppåt och den minsta delen av belysningen skickas nedåt.

Vi rekommenderar att taklampor och taklampor hängs minst med en höjd av 120 cm. Om taket är högre än normalt kan lampan lätt hängas högre. En bra idé är att utnyttja det naturliga dagsljuset, men här är det viktigt att placera skrivbordet så att ljuset kommer in från sidan, för att undvika reflektioner i datorskärmen. Det är viktigt att undvika reflexer när det kommer till kontorsbelysning, så det är okej att experimentera med olika upphängningar eller placeringar av den aktuella lampan. Det är viktigt att takarmaturer inte placeras direkt framför eller strax ovanför datorskärmen då detta skulle ge reflektioner och reflektioner i skärmen. En bra idé är att placera från sidorna av skrivbordet.
PH 5 hängsmycke från märket Louis Poulsen är en riktig designklassiker. Det är en mycket populär lampa som passar in i hela hemmet, även på kontoret. PH 5-lampan är helt bländfri och har en reflekterande ljusstyrka hylssystem som avger ett diffust ljus.

Detta vackra hänge har ett brett urval av färger som passar in i dagens trender och tendenser som syns i de 5 olika varianterna. PH 5 ger ett behagligt ljus till arbetsområdet, som sprider sig bra utan bländning. PH 5-lamporna är designade av Poul Henningsen.
Taklampan, Being, från Philips Hue finns i både färg, vit och svart. Det är en väldigt enkel och stilren taklampa som passar perfekt på kontoret. Lampan har ett direkt nedåtriktat ljus, samtidigt som den lyser ut åt sidan, vilket reflekteras ut i rummet. Det är en riktigt smart taklampa då den kommer med White Ambiance-systemet som ger ett vitt ljus som kan justeras efter behov.

För bästa arbetsljus kan du välja att justera ljuset på lampan till runt 4000 kelvin, skulle det behövas mer energi i vardagen kan ljuset justeras upp till 6500 kelvin. Det finns många praktiska funktioner i denna Being taklampa, vilket gör den perfekt för kontoret och arbetsplatsen.
Lexine Pendel Silver från Arcchio är en klassisk taklampa för det stora kontoret. Lampan har en snygg och enkel design som kan blända in i alla miljöer där den hänger vackert ner från taket. Lexine är utrustad med integrerat LED-ljus och en matt yta som sprider ljuset på ett enhetligt, bekvämt och bländfritt sätt för dig och dina kollegor. Du kan även med fördel placera flera lampor tillsammans, för att skapa en bredare belysning som når alla hörn av kontoret.


Kontorsbelysning, hur man placerar lamporna
Det är nödvändigt med bra belysning när man sitter och arbetar på kontoret. Om de ska ha en skrivbordslampa så är det viktigt att lampans ljus kommer in från sidan och samtidigt är under deras ögonhöjd. På så sätt slipper de reflexer i skärmen och att de bländas av belysningen. Det är en riktigt bra idé att ha en skrivbordslampa som har en rörlig och flexibel arm, då det gör det lättare att justera lampan, i förhållande till den position de vill ha den i. En bordslampa med asymmetrisk ljusfördelning är praktiskt då ljuset kastas ut åt sidan vilket fungerar bra när man sitter och arbetar.

Vi ser ofta att det är skrivbordslampor som används, det är oftast även bordslampa som fungerar bäst när det kommer till arbetslampor. Detta beror på att bordslampor ofta är mer följsamma och kan flyttas runt, beroende på var dina belysningsbehov finns. Det märks dock mer och mer på fler kontor att vägglampor blir populära, eftersom det även finns många flexibla och funktionella vägglampor som passar väldigt bra för kontoret. Här på Lampemesteren har vi hittat några förslag som de kanske kan inspirera dig till.

Det är viktigt att komma ihåg att när arbetsbelysningen står vid datorn får den inte slutligen reflekteras på skärmen eller göra speglar. Det är därför en bra idé att placera ljuset mitt emot i förhållande till om du skriver med vänster eller höger hand. En annan bra idé är att om deras dator står vid ett fönster, så ska den stå i en vinkel på 90° från fönstret och på så sätt undvika reflektioner och reflektioner i skärmen.
Tolomeo bordslampa från Artemide är en av världens mest populära bordslampor, den ger en fantastisk ljuseffekt och är otroligt flexibel.

Hela lampkroppen är justerbar, vilket ger en fullständig kontroll över lampans ljus. Tolomeo bordslampa har en stilren, enkel och rå design som kommer att passa de flesta kontorsbord. Denna vackra bordslampa finns i färgerna alu, svart och vit. Tolomeo bordslampa finns dock även i andra modeller, där det finns flera olika och vackra färger.
En riktig klassiker inom bordslampor är förstås AJ bordslampa från Louis Poulsen. Denna eleganta och vackra bordslampa har en unik design, som designades av Arne Jacobsen. Det är en perfekt skrivbordslampa då den har ett asymmetriskt ljus som lämpar sig väldigt bra som arbetsbelysning.

Det går att luta lamphuvudet vilket gör det möjligt att bestämma ljusets riktning i förhållande till hur dina behov är på arbetsbordet.

AJ bordslampan finns i 10 olika vackra färger, här syns den i färgen light petroleum.
265 vägglampa från märket Flos är en mycket smidig lampa som kan ersätta både bordslampan, golvlampan och pendellampan. Denna mycket flexibla vägglampa finns i tre färger, svart, vit och blå. Vägglampan 265 har en lång arm vilket gör att de kan anpassa lampans placering efter var deras behov finns för belysning på kontoret.

Det är en spännande och väldigt snygg lampa, som har en snygg design som passar in på många av de skandinaviska kontoren. Det är en riktigt praktisk lampa som ergonomiskt precis kan anpassa sig efter behovet. Vägglampan 265 ger ett bra samspel mellan välfärd och prestation, och kan bidra till att optimera arbetsinsatsen.
Bestlite BL6 vägglampa från märket GUBI är en tidlös klassiker som har en stilren och vacker design. Det är en flexibel lampa där lamparmen och lamphuvudet kan justeras efter var ljusbehovet finns. Vägglampan BL6 är perfekt för kontoret, då ljuset styrs efter deras behov.

Det är en vägglampa som är älskad av designers och arkitekter eftersom den hjälper till att förbättra deras arbetsdag. Denna vackra vägglampa finns i 9 olika vackra färgkombinationer, som kan hjälpa till att ge liv till deras kontor.
Kimya Bordlampe Mässing/Marmor från Lindby är en extremt elegant och dekorativ design, vilket ger det trista skrivbordet en extra krydda. Lampan är en sofistikerad kombination av en vacker marmorfot, en unik mässingsram, en vacker sfärisk lampskärm med en synlig glödlampa som vackert kompletterar lampan. Här kan du med fördel välja en dekorativ glödlampa med matt yta, så att du inte blir bländad av ljuset, där du även kan välja en dimbar glödlampa, så att du kan styra ljusintensiteten själv. Om du vill ha en funktionell ljuskälla såväl som ett estetiskt element för ditt kontor, då är Kimya det självklara valet.

Du kan även få den vackra designen som golvlampa Se den här!
Eleni Bordlampe White från Lindby har en enkel och modern design och hög funktionalitet , vilket snabbt gör denna lampa till ett absolut måste för skrivbordet. Här kan du ställa in ljuset i fyra nivåer, och gå från 3000 till 6200 Kelvin, så du växlar mellan varmvitt och svalare ljus. Du kan även styra ljusintensiteten i ett svagare eller starkare håll, så att du får exakt önskad belysning efter dina behov. Här kan du även ställa in att ljuset släcks automatiskt efter 60 minuter. Dessutom är själva lamparmen och lamphuvudet extremt flexibla, så att de kan lutas och vändas åt det håll du vill ha belysningen. Med denna lampa får du en modern och energisnål ljuskälla, som tillför ett extra gnistra till ditt skrivbord.

Du kan också få Eleni i en elegant svart färg - Se den här
Profina Bordlampe Bronze från märket Lindby är en klassisk design i en modern och stilren utgåva. Lampan har en tidlös och exklusiv look som ger ditt kontor en extra gnistan. Lampan består av en polerad ram i antingen brons- eller rostfärg, som står i vacker kontrast till den benvita lampskärmen, som även kan justeras efter behov. Den benvita glasskärmen sprider ett mjukt och behagligt ljus till alla hörn, som lätt kan avbrytas av den traditionella dragströmbrytaren med sladd, som påminner om gamla tider. Denna ikoniska design har överlevt tidens tand och du kan därför ha denna estetiska och tidlösa lampa att pryda ditt kontor i många år.

Se Profina-lampan i den vackra rostfärgen här!
SE VÅRT SORTIMENT AV KONTORSLAMPOR HÄR