Kopparlampor

LAMPOR MED KOPPARFINISH


Metallfärger har blivit mycket moderna under de senaste åren, och särskilt kopparlampor med sina rödaktiga och jordnära toner har blivit populära bland danskarna. Kopparlampor är mycket dekorativa och de blanka ytorna ger glödande och varma ljusreflexer runt om i rummet och fungerar vackert med alla neutrala färger för både inomhus- och utomhusbruk. De finns i många varianter - både för det eleganta och stilrena hemmet, men också för mer rustik inredning. Koppar används för många ändamål; det kan vara kablar, datorkomponenter och ledningar, eftersom metallen är en bra ledare för elektricitet och värme. Dessutom är koppar en trevlig och mjuk metall att arbeta med. Metallens röda färg beror på de elektronföreningar som finns i koppar. Kort sagt har dessa elektronföreningar lättare att avge den mängd energi i det naturliga röda ljuset som reflekteras tillbaka.Det finns nog inget skrivbord som denna stilrena och eleganta kopparlampa inte skulle passa bra på. Bordslampan 205 i svart och koppar från Lampe Gras ger ett behagligt och direkt ljus som även är trevligt att läsa och skriva i. Med de justerbara armarna kan lampan vridas och roteras i många riktningar så att ljuset träffar precis rätt. 205 finns även med ram i krom.
Även bland golvlamporna finns det eleganta modeller som är redo att ge din interiör en riktig dos av elegans. Minerva från Lindby har en industriell look i sin design och står på ett stativ som liknar något du skulle klämma fast en SLR-kamera på. Detta ger lampan en spännande kontrast, och den eleganta paraboliska skärmen tillför intresse och skönhet till den vackra golvlampan.
Om takbelysningen i ditt hem behöver en gnutta elegans samtidigt som den är praktisk kan vi inte rekommendera något annat än den ikoniska Joudy-serien från Lindby. Den underbara taklampan Joudy 4 är en spotbelysning som bryter mot stereotypen att spotlights är anonyma, små ljuskällor i taket. Lindby använder blank mässing för att skapa de fyra ljuskällorna, som ser fantastiska ut riktade mot både garderober och runt rummet, och verkligen kryddar utrymmet.
För en mer robust och industriell look rekommenderar vi Julin från Lindby, som fungerar som fyra spotlights på två separata skenor som möts i en enda baldakin. De arkitektoniska lampliknande spotlightsen har en elegant svart design, och inuti varje spotlight är insidan av skärmen klädd i kopparfärgad metall. Den vackra taklampan är mycket justerbar och ger både praktiskt och mysigt ljus, eftersom varje skärm kan roteras och justeras.
I världen av vägglampor kan du stöta på Karam från Arcchio, som är extremt minimal och nästan futuristisk i sitt utseende. En enda bit böjd metall bildar den yttre skärmen som skyddar och döljer lampans insida. Metallen är svartfärgad, men inuti kurvan finns en rufsig, kopparfärgad metallbit som reflekterar det inbyggda LED-spåret både upp och ner på väggen där lampan hänger. Använd lampan i vardagsrummet, på kontoret eller i hallen, där den garanterat kommer att ge en extra färgklick till din inredning.
Kopparlampor är naturligtvis också både dekorativa och lämpliga för utomhusbelysning!
Denna Rørhat från Light Point med sin vackra och enkla halvcirkel är idealisk för placering i din trädgård eller längs uppfarten. Den ger dig möjlighet att lägga till namn eller adress under lampan och kan också användas vid ingången till huset. Rørhat finns också för montering direkt på väggen.
På Lampemesteren hittar du ett stort urval av kopparlampor för ditt hem eller din trädgård!