Kartell - italiensk design i världsklass

Kartell - Mer än 70 års designhistoria med rötter i kultur, kreativitet och banbrytande teknik

1949 grundade Giulio Castelli det italienska designföretaget Kartell, vars unika design snabbt blev sinnebilden för den erkända och sedan eftertraktade kvalitetsmärkningen "Made in Italy". Nedan kan du lära dig mer om Kartells spännande historia, unika design och de världsberömda designers och arkitekter som ligger bakom Kartells imponerande rad av berömda designikoner.
<hr><font size="+2">KARTELLENS DESIGNHISTORIA</font>


KARTELLENS DESIGNHISTORIA

Efter nästan 40 år under Castellis styre genomgick Kartell 1988 ett generationsskifte och företaget överlämnades till Giulio och Anna Castellis svärson, Claudio Luti, som hade en bakgrund inom modeindustrin, särskilt hos det berömda italienska modehuset Versace. Som en del av det "nya" Kartell inledde Luti en rad samarbeten med begåvade designers och arkitekter, såsom Ferruccio Laviani, Philippe Starck, Alberto Meda, Patricia Urquiola, Antonio Citterio, vars design kom att symbolisera varumärkets identitet. Dessutom var det också en ny vändpunkt för Kartell i användningen av material för sina produkter. Detta resulterade i det banbrytande genombrottet 1999, då de blev det första företaget i världen att tillverka hemtillbehör i polykarbonat. Därefter fortsatte Kartell att utveckla och utforska temat - transparens - genom olika ytor, former och med tekniker som gjorde det möjligt att skapa originalprodukter som aldrig tidigare hade skapats.4 ikoniska Kartell Evergreens
Kartell Evergreens representerar det bästa av Kartells ikoniska designarv. Dessa tidlösa mästerverk kombinerar funktionalitet med exceptionell estetik och har blivit symboliska för modern design. Från den ikoniska Bloom-lampserien till den mångsidiga Componibili möbelkollektionen, fortsätter Kartell Evergreens att imponera med sin tidlösa elegans och innovativa tillvägagångssätt. Dessa möbler är mer än bara föremål - de är arkitektoniska statement pieces som berikar varje utrymme med sin karaktär och stil. Nedan får du bekanta dig med ett urval av Kartells världsberömda evergreens som aldrig går ur modet!
.
<hr><font size="+2">KARTELL BLOOM</font>


KARTELL BLOOM

Bloom-lampan är ett legendariskt stycke design som går tillbaka till 2011. Bloom skapades av den begåvade italienska designern Ferruccio Laviani. Laviani föddes 1960 och har etablerat sig som en av de mest inflytelserika formgivarna under den moderna eran, där han är särskilt känd för sin förmåga att kombinera traditionellt hantverk med avantgardistisk teknik och estetik.

Ferruccio Laviani tog examen som arkitekt vid Polytechnic University of Milan, vilket har haft ett betydande inflytande på hans inställning till design. Hans arbete kännetecknas ofta av en harmonisk sammansmältning av funktion och form, vilket skapar föremål som inte bara är estetiskt tilltalande utan också praktiska och meningsfulla. Lavianis förmåga att skapa tidlös design som fortfarande är relevant och åtråvärd idag är ett bevis på hans skicklighet och vision. Genom Bloom-lampan och andra mästerverk fortsätter han att forma den moderna designvärlden och inspirera framtida generationer av designers med sin unika talang och sitt engagemang för innovation.

Bloom är en berättelse om innovation och estetisk överlägsenhet, eftersom Laviani kombinerade traditionella material som polymetylmetakrylat (PMMA) med modern LED-teknik för att skapa en produkt som inte bara är vacker, utan också funktionell och energieffektiv. Lampan har inspirerats av naturliga former som blommor och kristaller och har lyckats fånga blickarna med sitt unika utseende och sin fantastiska ljusdynamik.

En av de mest tilltalande egenskaperna hos Bloom är dess förmåga att skapa en atmosfär av elegans och sofistikering i alla rum. Den organiska formen och det mjuka, diffusa ljuset skapar en lugnande effekt som gör den idealisk för både privata hem och kommersiella utrymmen, som restauranger och hotell.
HITTA ALLA BLOMMA LAMPA HENNE
<hr><font size="+2">KARTELL COMPONIBILI</font>


KARTELL COMPONIBILI

Componibili är en annan av Kartells mest ikoniska möbelkollektioner och har en fascinerande historia bakom sig. Designen skapades ursprungligen av den visionära italienska designern Anna Castelli Ferrieri 1969 och har sedan dess behållit sin status som ett tidlöst mästerverk inom möbeldesign.

Anna Castelli Ferrieri var en pionjär inom sitt område och var en av de första kvinnliga formgivarna som fick internationellt erkännande. Hennes vision bakom Componibili var att skapa en multifunktionell möbel som kunde anpassas till olika utrymmen och behov. Resultatet blev en möbel som inte bara var vacker, utan också praktisk och mångsidig.

Componibilis design kännetecknas av enkla och rena linjer som passar perfekt in i de flesta inredningstrender. Den är tillverkad av slitstark plast och, nu senast, ett biologiskt nedbrytbart material, och finns också i en rad vackra färger och olika storlekar, så att du kan skapa olika konstellationer och anpassa den till din inredning.

En av de mest tilltalande egenskaperna hos Componibili är dess mångsidighet och användbarhet. Den kan användas som förvaringsenhet, sidobord, nattduksbord eller till och med som en liten skulptural accent i rummet - det är bara fantasin som sätter gränser.

Componibili fortsätter att vara eftertraktad idag på grund av sin tidlösa design, funktionalitet och förmåga att tillföra subtil elegans och funktionalitet till alla inredningar. Det är en möbel som inte bara fyller sitt praktiska syfte, utan också ger karaktär och charm till alla rum där den placeras.
HITTA ALLA COMPONIBILI MÖBLER HÄR
<hr><font size="+2">KARTELL FL/Y LAMPA</font>


KARTELL FL/Y LAMPA

FL/Y är också en ikonisk designlampa som skapades av den begåvade Ferruccio Laviani för Kartell. Historien bakom FL/Y går tillbaka till 2002, då den introducerades som en del av Kartells banbrytande kollektion av modern belysning. Namnet FL/Y anspelar på ordet "flyga" och det återspeglas i lampans ljusa och svävande utseende.

Laviani har lyckats skapa en lampa som är både enkel och sofistikerad, men som ändå lyckas fånga människors uppmärksamhet med sin djärva och tidlösa design. FL/Y:s distinkta form, som påminner om en inverterad skål eller ett svävande UFO, ger varje rum en unik och futuristisk touch.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos FL/Y är dess mångsidighet, eftersom lampan finns i en mängd olika färger och storlekar, vilket gör den lämplig för alla inredningsstilar. Förutom att FL/Y är estetiskt tilltalande är den också mycket praktisk och sprider ett jämnt och behagligt ljus som skapar en mysig och inbjudande atmosfär i alla rum. Med FL/Y får du också ett dekorativt designelement som sticker ut och väcker uppmärksamhet och beundran från dina gäster.

FL/Y:s tidlösa design och mångsidighet gör den till ett populärt val bland både designentusiaster och vanliga konsumenter, och den fortsätter att vara relevant i dagens moderna inredningstrender och förblir en av Kartells mest eftertraktade och ikoniska designer.
HITTA ALLA FL/Y-LAMPOR HÄR
<hr><font size="+2">KARTELL BOURGIE</font>


KARTELL BOURGIE

Bourgie är en annan av Kartells mest ikoniska designlampor och skapades också av den begåvade Ferruccio Laviani, som också ligger bakom FL/Y och Bloom. Lampan introducerades första gången 2004 och har sedan dess uppnått kultstatus bland designälskare över hela världen.

Historien bakom Bourgie speglar en blandning av tradition och innovation. Lampans namn är en hyllning till det traditionella och aristokratiska, medan dess design är en modern tolkning av barockstilens överdådiga elegans. Med sina detaljerade former och transparenta material skapar Bourgie en iögonfallande visuell upplevelse som fångar ögat och ger rummet en lyxig känsla.

En av de mest unika egenskaperna hos Bourgie är dess justerbara höjd, som gör att du kan anpassa lampan efter dina specifika behov och preferenser. Detta gör den idealisk som bordslampa för både arbete och umgänge. Dessutom finns Bourgie i en mängd olika färger och material, så att du kan välja den perfekta varianten för att matcha din inredning.

Bourgies tidlösa och storslagna design gör den till en imponerande mittpunkt i alla miljöer, där den är lika dekorativ som den är praktisk. Den fortsätter att vara ett eftertraktat designföremål bland belysningsentusiaster och inredningsarkitekter som uppskattar dess estetik och funktionalitet.
HITTA ALLA BOURGIE LAMPER HENNE4 enastående Kartell-nyheter
Om du letar efter något nytt för din inredning inom innovativ design och modern estetik, dyk då in i de senaste banbrytande nyheterna från Kartell nedan. Från transparenta möbler som skapar en illusion av lätthet till unika föremål av ikoniska designers - Kartell fortsätter att imponera med sina unika och eleganta skapelser. Utforska denna spännande designvärld och upptäck vad som gör dessa nyheter så unika och inspirerande.
.
<hr><font size="+2">KABUKI BORDSLAMPA</font>


KABUKI BORDSLAMPA

Mini Kabuki bordslampa från Kartell är en hyllning till både innovation och estetik, där funktionalitet smälter samman med en unik och förtrollande design. Dessa lampor är inte bara belysningsenheter, de är estetiska uttryck som ger karaktär och personlighet till alla rum. Designern bakom denna anmärkningsvärda serie är Ferruccio Laviani, som har legat bakom många av Kartells designikoner.

Den unika designen hos Mini Kabuki bordslamps kännetecknas av deras delikata och djärva silhuetter. Laviani har lyckats skapa ett vackert samspel mellan det skulpturala och det funktionella genom att använda avancerade produktionsmetoder och högkvalitativa material. Lampans kupolformade skärm är tillverkad av ett transparent termoplastiskt polymermaterial som ger en illusion av lätthet och elegans. Transparensen skapar också en diffus belysning som sprider sig mjukt och jämnt i rummet och skapar en behaglig atmosfär.

Förutom sin imponerande estetik har Mini Kabuki bordslampor också ett antal unika egenskaper som bidrar till deras funktionalitet och användbarhet. Deras kompakta storlek gör dem lämpliga för både stora och små utrymmen, och deras mångsidighet gör dem lämpliga för en mängd olika tillämpningar, från att fungera som atmosfärisk belysning på ett nattduksbord till att fungera som ett dekorativt element på en bokhylla eller ett sidobord.

Kabuki-serien, som består av bordslampor, pendlar och golvlampor, är ett exempel på en belysningslösning som lyckas förena form och funktion på ett vackert och inbjudande sätt. Deras unika design, i kombination med deras anpassningsbarhet och unika funktioner, gör dem till ett populärt val för dem som vill lägga till en touch av elegans och personlighet i sitt hem eller på sin arbetsplats.
HITTA ALLA KABUKI LAMPOR HÄR
<hr><font size="+2">KHAN TAKLAMPA</font>


KHAN TAKLAMPA

Khan-pendellamporna från Kartell representerar en fusion av avantgardistisk design och funktionalitet som utmanar konventionerna i belysningsvärlden. Dessa lampor är inte bara ljuskällor, de är konstverk skapade av den begåvade designern Philippe Starck, känd för sin innovativa och tidlösa design.

Den unika designen hos Khan-pendellamporna kännetecknas av geometriska former och rena linjer som ger en modern och elegant look. Starck har lyckats skapa en lampa som är både enkel och iögonfallande på samma gång, vilket gör den till ett framträdande element i alla rum. Lampans smala, cylindriska form är ett konstverk i sig och tillför en touch av elegans till varje interiör.

Khan-pendlarna är en hyllning till den överdådiga skönheten hos de ljuskronor som prydde 1700-talets palats, men genomgår en modernisering i en anmärkningsvärd design. Dessa lampor kombinerar traditionella element med en modern twist, vilket gör dem till ett mångsidigt tillskott till alla interiörer.

Khan-pendlarnas unika design drar blickarna till sig med sin igenkännbara ljuskronestruktur som är minimalistisk och strömlinjeformad. Den traditionella ljuskronans form och elegans har bevarats, men den har förvandlats till en modern pendellampa som passar både klassiska och moderna inredningsstilar.

Khan pendlar är inte bara belysningsenheter, de är också konstverk som kan ge charm och personlighet till alla inredningar. Khan-pendlarna är ett exempel på en belysningslösning som lyckas kombinera estetik, funktionalitet och innovation på ett unikt sätt.
HITTA ALLA KHAN-TAKLAMPOR HÄR
<hr><font size="+2">MINI GEEN-A</font>


MINI GEEN-A

Mini Geen-A bordslampor från Kartell är mer än bara ljuskällor, utan en symbol för innovation och stil. Bakom denna anmärkningsvärda design står den välkända designern Philippe Starck, känd för sin visionära design och sin förmåga att kombinera estetik med funktionalitet.

Historien bakom Mini Geen-A bordslampor är en berättelse om skönhet och elegans som går hand i hand med tekniska framsteg. Starck har lyckats skapa en belysningskollektion som inte bara uppfyller grundläggande belysningsbehov, utan också ger rummet en sofistikerad touch. Bordslamporna Mini Geen-A är inspirerade av klassisk design och modern estetik och är ett vackert exempel på tidlös charm.

Mini Geen-A har en kompakt storlek som gör den lämplig för alla utrymmen, oavsett om den står på ett nattduksbord, ett sidobord eller som en dekorativ accent på en bokhylla. Bordslampornas mjuka och jämna belysning skapar en mysig atmosfär som är perfekt för avkoppling eller läsning, samtidigt som deras enkla men eleganta design ger en raffinerad touch till alla inredningar. Så varför inte ge ditt hem en estetisk touch med dessa unika bordslampor från Kartell?
HITTA ALLA MINI NO-A BORDSLAMPOR HENNE
<hr><font size="+2">TRULLO STORAGE</font>


TRULLO STORAGE

Trullo Storage är designad av Fabio Novembre för Kartell och är en unik förvaringskruka som kombinerar funktionalitet med en unik och iögonfallande design. Trullo Storage har fått sitt namn efter de traditionella italienska Trulli-husen, som kännetecknas av sina koniska tak och runda former, och är en modern tolkning av detta arkitektoniska arv.

Med sin djärva och futuristiska look sticker Trullo Storage ut som ett statement i alla inredningar. Burken är tillverkad av robust plastmaterial som ger utrymmet en känsla av lätthet och elegans.

Fabio Novembre har lyckats skapa en design som är lika dekorativ som den är funktionell i din inredning. Trullo är inte bara en praktisk förvaringslösning, utan också ett konstverk som ger personlighet och charm till alla rum. Med sitt unika utseende och smarta design är Trullo Storage ett perfekt val för dem som vill lägga till en touch av stil i sitt hem eller kontor.
HITTA ALLA TRULLO STORAGE HÄR4 flexibla Kartell To-Go lampor
Upptäck Kartells revolutionerande To-Go lampor - den perfekta mötesplatsen mellan funktionalitet och stil. Dessa bärbara lampor är gjorda för att följa med dig vart du än går, och ger ljus och elegans till alla tillfällen. Med sin innovativa design och mångsidighet kan du skapa stämning och atmosfär var du än befinner dig. Så om du värdesätter ett väl upplyst hörn i ditt hem eller vill skapa en intim atmosfär på en utomhusterrass är dessa bärbara lampor det perfekta valet.
<hr><font size="+2">BATTERY</font>


BATTERY

Battery bordslampa från Kartell är ett ikoniskt designföremål som kombinerar funktionalitet och estetik på ett unikt sätt. Som många av Kartells designer skapades lampan av den begåvade Ferruccio Laviani. Med den här bordslampan lyckades Laviani också skapa en tidlös design som passar perfekt i alla typer av inredningsstilar.

En av de största fördelarna med Battery bordslampa är dess trådlösa funktion. Detta gör att du kan placera lampan var som helst i ditt hem utan att behöva oroa dig för sladdar eller uttag. Den inbyggda uppladdningsbara batteritekniken ger dig en eftertraktad flexibilitet och rörelsefrihet, vilket är idealiskt för både inomhus- och utomhusbruk.

Designen på Battery bordslampa är en perfekt balans mellan enkla linjer och mjuka kurvor, vilket ger lampan en elegant och modern look. Den transparenta skärmen skapar en vacker ljuseffekt som sprider ett mjukt och behagligt ljus i rummet, vilket gör lampan lämplig för både stämningsfull belysning och funktionell arbetsbelysning.

Sammantaget är Battery bordslampa ett exempel på en lyckad kombination av form och funktion. Med sin innovativa design och praktiska egenskaper erbjuder den både stil och användarvänlighet, vilket gör den till ett populärt val bland designentusiaster världen över.
HITTA ALLA BATTERY BORDSLAMPOR HENNE
<hr><font size="+2">GOODNIGHT BATTERY</font>


GOODNIGHT BATTERY

Goodnight Battery bordslampa är en anmärkningsvärd design som kombinerar elegans med funktionalitet på ett unikt sätt. Denna unika lampa skapades också av den visionära designern Ferruccio Laviani, som är känd för sin talang inom ljusdesign och sin förmåga att kombinera traditionellt hantverk med modern innovation.

En av de mest slående fördelarna med Goodnight Battery bordslampa är dess förmåga att efterlikna levande ljus. Med sitt mjuka och varma ljus skapar den en mysig atmosfär och tillför en touch av romantik till alla rum. Detta gör den idealisk som sänglampa eller för att skapa en mysig atmosfär under middagsbjudningar eller romantiska stunder.

Designen på Goodnight Battery bordslampa är en sann hyllning till tidlös elegans. Den fina silhuetten och det transparenta materialet skapar en illusion av ett svävande ljus som ger rummet en subtil elegans och charm. Med sitt uppladdningsbara batteri ger lampan också en extra dimension av bekvämlighet eftersom den kan användas var som helst utan behov av sladdar eller uttag.

Sammantaget är Goodnight Battery bordslampa en sublim förening av estetik och funktionalitet. Dess varma ljus och raffinerade utseende ger en aura av lyx och stil till alla rum, vilket gör den till ett oumbärligt inslag i alla inredningar.
HITTA ALLA GODNATT BATTERY BORDSLAMPOR HENNE
<hr><font size="+2">LANTERN</font>


LANTERN

Bordslampan Lantern är en unik designprodukt som väcker minnen av traditionella lanternor till liv med en modern twist. Lantern är skapad av den visionära designern Fabio Novembre och är ett ikoniskt uttryck för elegans och funktionalitet.

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med bordslampan Lantern är dess förmåga att återskapa den varma och mysiga atmosfären hos en traditionell lykta. Med sitt mjuka och dämpade ljus skapar den en inbjudande atmosfär som är perfekt för både inomhus- och utomhusbruk. Den bärbara designen och det uppladdningsbara batteriet gör den också mycket praktisk och flexibel var som helst i din inredning.

Designen på bordslampan Lantern kombinerar traditionellt hantverk med modern estetik på ett sublimt sätt. Den eleganta silhuetten och användningen av transparenta material skapar en illusion av levande ljus som ger rummet en touch av klassisk charm.
HITTA ALLA LANTERN BÄRBARA BORDSLAMPOR HÄR
<hr><font size="+2">SPACE</font>


SPACE

Space Outdoor bordslampa är ett imponerande exempel på innovativ utomhusdesign som kombinerar funktionalitet med estetik på ett spektakulärt sätt. Space Outdoor har skapats av den begåvade designern Jasper Morrison och är en elegant lösning för utomhusbelysning.

En av de mest slående fördelarna med Space Outdoor bordslampa är dess flexibilitet, eftersom den kan placeras exakt efter dina behov, vilket ger dig den unika möjligheten att anpassa din ljusupplevelse i alla utomhusmiljöer. Lampan är dessutom tillverkad av slitstarka material, vilket garanterar att den håller länge i olika väderförhållanden.

Space Outdoor bordslampa är en perfekt kombination av funktionalitet och enkel elegans med en futuristisk touch som ger extra edge och karaktär till dina utomhusutrymmen. Dess diskreta estetik och mångsidighet gör den till det perfekta valet för allt från uteplatser och trädgårdar till balkonger och uteserveringar.
HITTA ALLA UTRYMME UTOMHUS BORDSLAMPOR HENNE