Kärlekens fest - Valentine's Day

Hjärtens Dag

Så er det än en gång den tiden på året! Kärlekens fest är runt hörnet och luften fylls med amoriner, fylld choklad och rosenblad. Det är såklart Valentins Day som vi pratar om, som firas den 14e februari. Dagen uppstod en gång för länge sen, då en präst vid namn Valentin trotsade kejsarens ord och vigde unga romerska soldater.

Helgdagen är riktigt stor i USA, men många länder har tagit den kärleksfulla helgdagen till sig och Sverige är också med på vågen.

Så är din man, fru eller livskamrat trött på att få en helt vanlig blomsterbukett från blomsterbutiken, ett par klassiska strumpor, ett kort eller ett rödvin? Så är en läcker lampa kanske det rätta valet till Valentins Day, en som bringar lycka och som visar fram din kreativa sida, och inte den tråkiga sidan. Den som ”bara” köper blommor. Vi har samlat ett urval här under så att du kan hitta en fin gåva till din Valentine!

1.Swing 35 cm Från House Doctor

House Doctor är det nya svarta, och har på rekordtid blivit väldigt populär inom alla aspekter när det kommer till heminteriör, och speciellt på lampfronten! Den fantastiska Swing lampan är en fin och enkel lampa i sina uttryck, den passar in i den minimalistiska stilen men också i det mer färgstarka hemmet! Häng en enkel över soffan, eller kan flera stycken på väggen över bordet? Oavsett var du placerar Swing så kommer den se fantastisk ut!

Du hittar Swing lamporna här.

2.Gräshoppa från GUBI

Ska det vara lite annorlunda men samtidigt stilfullt och tidlöst? Så är kanske Gräshoppa från GUBI en möjlighet? Designad av Greta Grossmann 1947, men är fortfarande i dag med sitt estetiska formspråk väldigt aktuell. Den fås i många fina färger, här i en Vintage Red, som med garanti kommer sprida kärlek oavsett var den placeras.

Hitta Gräshoppa här.

3.Flowerpot från &tradition

Flowerpot VP3 Bordlampa är generellt en väldigt populär lampa och den här i matt svart är en stor succé. Bordslmapan är inspirerad av 60–70 talets Flower Power tid och är en äldigt stilfull lampa.

Flowerpot VP3 fås i många olika fina färger – se hela urvalet här.

4.Milk från &tradition

Milk är en söt liten mjölkpall som har blivit till en fin bordslampa. Bordslampan ät väldigt populär och ses i otaliga skandinaviska hem. Milk lampan kan dämpas och placeras precis där du har behov för lite extra ljus.

Den fås i färgerna naturträ, mörk oljat trä och svart – se hela urvalet här.

5.The Standard Bordslampa från Menu

En klassisk bordslampa – Bara omvänt huvud! Vill du ha en helt annorlunda men samtidigt en klassisk lampa till hemmet så kanske den här bordslampan från Menu något för dig. Lampan fås också som pendel i 2 olika storlekar. Den pyntar fint oavsett var den placeras. Den kommer garanterat ge dig några extra poäng om du väljer den här lampan som Valentines present.

Find lampan här.

6.E27 frå Muuto

Om det bara skal vara en helt enkel en, så är en E27 från Muuto precis något för dig. Många väljer att hänga flera tillsammans, vilket ger ett fint ljus och en modern look. E27 kan också hänga en och en, och ser fortfarande brinnande bra ut. Den fås i flertalet färger, här har vi valt en varm och läcker terrakotta.

Du hittar E25 pendel här.

7.Bordslampa AIR från Frederik Bagger

Art Deco möter industriell superdesign. Den nya lampkollektionen från Frederik Bagger är fantastiskt fin och är på väg att bli väldigt populär. Frederik Bagger är känd för sina fina glas och vaser till hemmet, och samma klassiska estetik har han tagit med i designen av lamporna. I samma serie finns också två olika pendellampor.

Du hittar dom här.

8.Mr. Watson från Piffany Copenhagen

Ska det vara en rolig och finurlig lampas å bör Mr. Wattson flytta in i ditt hem. Mr. Wattson är en ny man i lampvärlden, men han har redan stor försäljning och har på rekordtid blivit en populär man! Den fås i 7 olika färger så det finns helt säkert en som passar in i ditt hem, eller hemma hos den som ska få den i present.

Du hittar dom sköna lamporna här.

9.Unfold Pendel Mustard

Om det är en taklampa din närmsta behöver så skulle en Unfold Pendel från Muuto kanske vara en möjlighet. Enkel men fortfarande med läckra detaljer. Tillverkad i mjuk silikon, så inga bekymringar om förstörda skärmar här! Den fås i flera färger, här har vi valt den i en skön och modern Mustard, som är mycket populär just nu.

Du hittar dem fina pendlarna her.  

Så ska din kära skämmas bort lite extra här till Valentines Day så är det ett hav av möjligheter hos Lampemesteren. Du vill helt klart få poäng för kreativiteten när du inte bara dyker upp med en tråkig blomsterbukett. Utan istället med en vacker, klassisk och fin designlampa. Valentines Day är den 14e februari så vänta inte för länge med att beställa din present – Din kära kommer älska dig för det!