Har du sett vårt stora urval av Louis Poulsen hos Lampemesteren?

Det danska företaget Louis Poulsen, som producerar lampor, grundades 1874, och har sedan dess varit trogen mot den skandinaviska designtraditionen, att form ska följa funktion.
När man köper av en Louis Poulsen produkter kan man som kund förvänta sig, att få ett konsthantverk som är skapat med passion och som ger ett ljus med hög kvalité. Deras produkter är en fröjd för ögat samtidigt som det ger ett fint ljus i hemmet, på restaurangen eller i det offentliga rummet.

Louis Poulsen har igenom tiden samarbetat med många stora och välkända designers, som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Louise Campbell och många andra talangfulla designers. Alla har dom varit en del av det, som definierar Louis Poulsen av idag.  

Du kan köpa Louis Poulsen här. Vi har nämligen hela deras stora och eleganta urval av unika och klassiska lampor på shopen.
PH familjen

PH familjen

Designern Poul Henningsen är känd för hela PH-serien och det treskärmssystemet, som är designat för att kunna ge det optimala ljuset. PH-serien är fortfarande en av bästsäljarna från Louis Poulsen och det är en serie som dessutom hela tiden förnyar sig. Bland annat har PH 5 precis haft 60-årsjubileum, vilket firades med, att Louis Poulsen skapade en ny version av den populära lampan, och i samma färgpalett som den gamla varianten. Den kallas för PH 5 Mini.

Du kan se och köpa alla PH-lamporna här.
AJ-lampan

AJ-lampan

AJ lamporna är designade av Arne Jacobsen specifikt till SAS Hotellet i Köpenhamn som öppnade1960, och han designerade inte bara AJ lampan till hotellet men även möblerna: Ægget och Svanen. AJ lampan blev världsberömd och en populär lampa. Designen är skulptural, inte mist pga. den runda foten med hållet i mitten. Lampan ger dessutom ett mycket bra ljus, vilket gör den ideell som både arbets- och läslampa.

Louis Poulsen har gett Aj-familjen en stor och fin färgpalett som är noga utvald och nära bunden till Arne Jacobsens helt särskilda stil.

Toldbod

Toldbod 120 serien är designad med den filosofin, att ju mer enkelt designen är, desto större blir flexibiliteten. Toldbod blev designad 1982 och har sen dess blivit re-designad, med pendeln som förebild. Nu har Toldbold 120 kommit med en mjukare sida, och kan rekvireras i många nya färger, som ger Toldbold en ännu mera mångsidig profil. Den matchar den moderna estetiken och följer tidens designtrender.
Yuh

Yuh

Yuh-serien omfattar bordslampa, golvlampa och en vägglampa. Dom kan fås i färgerna svart och vit. Lampans viktigaste egenskap är att den är personlig. Det är nämligen en lampa som är skapad till dig! Lampan är flexibel och kan vridas, höjas och sänkas, samtidigt som den ger ett bra ljus och skapar stämning i rummet. Se hela lampserien här.

Nyheter, nyheter, nyheter

Louis Poulsen är ett märke som hela tiden förnyar sig, vilket man kan se i deras nyheter. Du kan bland annat få tag i Louis Poulsens helt nya Panthella MINI bordslampa i krom, som speglar sin omgivning, ger liv och elegans till hela rummet.
Cirque-taklampan har nu blivit lanserad i gråa toner, vilket gör att, lampans fina former har fått större focus. De grå färgerna ger Cirque taklampan ett mera diskret och inbjudande utseende, samtidigt som den fortfarande ger ett fint, stämningsfullt och mjukt ljus till sin omgivning.
NJP är en välkänd och futuristisk lampserie, som nu har utvidgad sitt sortiment med en mjukare version, i en fin ljus aluminiumgrå färg. Det betyder, att den passar perfekt till den moderna inredningen. NJP lampan är flexibel och allsidig från början till slut.
Se hela Louis Poulsens sköna produktsortiment här.