Gröna lampor - Lär dig hur du dekorerar med lampor i färgen grön!

GRÖNA LAMPER


LÄR DIG ATT INREDA MED LAMPOR I FÄRGEN GRÖN!
Grönt är en färg som bär med sig en symbolisk rikedom och ett brett spektrum av känslor. Som den färg som förknippas med naturen representerar grönt ofta friskhet, tillväxt och liv. Den symboliserar också harmoni, balans och lugn, vilket gör den populär inom färgpsykologin som en lugnande nyans. Grönt är mångsidigt och kan variera i intensitet och ton, vilket gör det lämpligt för olika sammanhang. Från djupa skogsgröna nyanser som skapar en känsla av lugn i interiörer, till ljusgröna färger som tillför friskhet och vitalitet, kan grönt anpassas till olika stämningar och stilar.
.

En grön lampa som accent i din inredningGrönt ger interiörer en unik dynamik och att använda gröna accenter som lampor kan vara ett bra sätt att integrera denna färg. Gröna lampor ger en frisk fläkt av färg som kan fungera som både belysning och dekorativa element. Den naturliga kopplingen till naturen ger en känsla av friskhet och vitalitet i rummet. Utan att dominera kan gröna lampor skapa en subtil fokuspunkt som drar till sig uppmärksamhet utan att vara överväldigande.

Färgen grön kan också bidra till att skapa en avkopplande atmosfär, vilket gör den idealisk för utrymmen där komfort och lugn är viktigt, till exempel i vardagsrummet eller sovrummet. Genom att integrera gröna lampor i din inredning skapar du inte bara en funktionell ljuspunkt, utan också ett konstnärligt element som harmoniserar med resten av rummet.

Se alla 450+ gröna lampor här!

DEN KLASSISKA MÖRKGRÖNA LAMPANMörkgrön är en djup och raffinerad färg som ger en lyxig dimension till alla inredningar. Den här gröna nyansen väcker ofta känslor av lugn, stabilitet och samhörighet med naturen. När mörkgrönt integreras i inredningen skapar det en atmosfär av elegans och sofistikering.

Kaiser Idell från Fritz Hansen i skogsgröntChristian Dells lampserie Kaiser Idell förkroppsligar essensen av Bauhausdesign och representerar oöverträffad originalitet. Kaiser Idell Luxus bordslampa, här representerad i modell 6631, innehåller precisionsteknik och exceptionellt hantverk. Den unika och extremt höga kvaliteten utstrålar inte bara originalitet, utan har också en skulptural kvalitet och en rigorös ren design.

Med den patenterade svängbara leden och den distinkta skärmen i centrum kännetecknas hela serien av sin ojämförliga kvalitet. Den stolta stämpeln på lampans ovansida visar tydligt att detta är en äkta "ORIGINAL KAISER-idell". När du väljer den mörkgröna modellen får du elegans, stil och tidlöshet utan dess like.

Se lampan här!

Original 1933 i britisk grøn fra CooliconCoolicon Original 1933 Design Pendel Green repræsenterer den mørkegrønne variation af denne britiske designklassiker, hvis historie begyndte tilbage i 1933. Lampen fremstilles i dag med omhyggelig håndværksmæssig dygtighed, hvor holdbart metal og brændt emalje påføres manuelt. Dette sikrer ikke kun et robust resultat, men også en lang levetid, specielt med hensyn til lampens farve.

Den æstetiske fusion af form og funktion skaber et retro look, der naurligt integrerer sig med tidens tendenser. Farvepaletten er nøje udvalgt for at bevare lampens klassiske udtryk samtidig med at imødekomme nutidens indretningsmæssige strømninger. Lampen leverer en fantastisk nedadrettet belysning, perfekt til at lyse op over et spisebord eller et af hjemmets arbejdsområder. Med sit historiske fundament og moderne tilpasninger tilføjer Coolicon-pendlen et strejf af tidløs elegance til ethvert rum.

Se lampen her!

Den grønne banklampe: Milenka fra LindbyDen klassiske banklampe er en tidløs skønhed, der inkarnerer elegance og funktionalitet. Denne ikoniske lampetype har en historie, der strækker sig tilbage til det 19. århundrede, og har sidenhen bevaret sin plads som et symbol på stil og sofistikation. Kendetegnet ved sin karakteristiske form, har den klassiske banklampe ofte en grøn glasskærm, der ikke kun tilføjer et strejf af farve, men også reducerer genskin og giver et behageligt, fokuseret lys. Materialerne, der anvendes til produktionen af en klassisk banklampe, er ofte af høj kvalitet som messing eller poleret metal. Disse materialer bidrager til lampens holdbarhed og tilføjer en antik og luksuriøs dimension til dens udseende.

Se lampen her!

Hur kan du använda en grön pendellampa i din inredning?En grön taklampa kan vara ett utmärkt tillskott till din inredning, eftersom färgen grön ofta förknippas med lugn, natur och balans. Här är några sätt du kan använda en grön pendellampa i din inredning:

 • Belysning: Häng gröna pendellampor ovanför matbordet, köksön eller i vardagsrummet för att ge ett behagligt och lugnande ljus till rummet. Grön belysning kan skapa en mysig atmosfär.

 • Fokuspunkt: Använd en grön pendellampa som en fokuspunkt i rummet. Placera den ovanför ett konstverk, ett dekorativt bord eller ett speciellt område för att dra till dig uppmärksamhet och skapa visuellt intresse.

 • Naturliga element: Gröna nyanser förknippas ofta med naturen. Integrera gröna pendellampor i utrymmen där du redan har naturliga element som växter, trämöbler eller sten. Detta skapar en harmonisk koppling till omgivningen.

 • Färgkoordinering: Om din inredning har gröna accenter kan en grön pendellampa vara en perfekt matchning. Kuddar, mattor eller konstverk med gröna nyanser kan arbeta tillsammans med pendellampan för att skapa en sammanhängande färgpalett.

 • Kontrast: Å andra sidan kan en grön pendellampa också användas som ett kontrasterande element i ett rum med andra färger. Den kan ge en färgklick och skapa visuell spänning.
Kom ihåg att inredning är personligt, så det viktigaste är att välja något som passar din smak och stil. En grön taklampa kan vara ett mångsidigt element som inte bara tillför belysning utan också bidrar till den övergripande stämningen i ditt hem.

Köp den gröna Pantop från Verpan till höger här

EN MODERN DAMMIG GRÖN LAMPAAtt integrera en dämpad grön nyans i din inredning ger en känsla av lugn, harmoni och samhörighet med naturen. Denna färg utstrålar friskhet utan att vara överväldigande och kan anpassas till olika stilar och utrymmen.

Maluma pendellampa från Fritz HansenMaluma™ Pendel Mossa är en raffinerad pendel i handblåst glas som fångar en tidlös elegans. Den dämpade gröna färgen gör att den smälter in i alla rum med en subtil harmoni. Den anodiserade aluminiumupphängningen, som exakt matchar lampans färgton, framhäver dess omsorgsfullt tillverkade karaktär. Det frostade glaset och lampans mjuka, rundade form ger ett ljust och inbjudande intryck. Upphängningen och den textilklädda sladden förstärker det eleganta helhetsintrycket och gör lampan till ett vackert tillskott i alla inredningar.

Visa lampan här!

Soft Green VP9 Flowerpot i portable fra &TraditionFlowerpot VP9 Portable Bordlampe Soft Green er en kompakt version af Verner Pantons ikoniske Flowerpot bordlampe. Med en højde på 29,5 cm og diameter på 16 cm er den ideel til både indendørs og udendørs brug. I samarbejde med &tradition præsenterer Lampemesteren denne version i den trendy Soft Green nuance. Lampen har indbygget LED med 3-trins dæmperfunktion, der let styres via touch på kuglen øverst. Opladelig via USB med en imponerende batterilevetid på op til 10 timer ved fuld styrke. Med en IP44 tæthedsgrad er den velegnet til haven, terrassen eller altanen, og den tilføjer en hyggelig belysning til sene sommeraftener.

Se lampen her!

Den grønne Companion fra ANTIDARKANTIDARK præsenterer Companion T1 Portable Bordlampe i en afdæmpet grøn nuance - en loyal ledsager, som navnet antyder på engelsk. Denne moderne og enkle bordlampe er ikke bundet til en enkelt placering i din indretning, da den bærer en bærbar karakter. Tag den med dig rundt til alle de steder, hvor behovet for god og behagelig belysning opstår. Lyset i Companion-lampen er dæmpbart, hvilket giver dig frihed til at justere belysningen og atmosfæren efter dine præferencer.

Companion-designet findes i et udvalg af smukke farver, så du kan vælge den, der bedst komplimenterer din indretningsstil. Lampen er udstyret med et genopladeligt batteri, så du blot skal oplade den, når strømmen er ved at løbe ud. Med en levetid på omkring 25.000 lysningstimer kan du nyde godt af denne lampe i mange år fremover. En praktisk og stilfuld følgesvend, Companion T1, der kombinerer funktionalitet med et æstetisk design.

Se lampen her!

En grön bordslampa - det perfekta kontrastelementetEn grön bordslampa kan vara en vacker och funktionell kontrast i vilket rum som helst. Den gröna färgen ger en fräsch känsla till din inredning men kan också skapa en lugnande atmosfär. När du väljer en grön bordslampa, överväg att placera den på ett skrivbord, nattduksbord eller sidobord i vardagsrummet.

 • På ett skrivbord kan den gröna lampan fungera som en inspirerande ljuskälla för arbete eller studier. Den gröna färgen anses också främja koncentration och lugn, vilket gör den till det perfekta valet för en arbetsplats. Kombinera lampan med enkla, naturliga material som trä eller sten för att skapa en harmonisk atmosfär.

 • På ett nattduksbord kan den gröna lampan ge ett mjukt och lugnande ljus i sovrummet. Det skapar en mysig atmosfär och bidrar till att skapa en lugn miljö, perfekt för att koppla av innan läggdags. Överväg att para ihop den gröna lampan med mjuka textilier och naturliga nyanser för att skapa en sammanhängande inredning.

 • I vardagsrummet kan en grön bordslampa bli ett dekorativt inslag på ett sidobord eller en hylla. Använd den för att ge rummet en touch av färg och personlighet. Matcha lampan med andra gröna detaljer i inredningen, som växter eller kuddar, för att skapa en komplett och inbjudande atmosfär.
.

Oavsett var du placerar den gröna bordslampan så kommer dess färg och ljus att bidra till att skapa en harmonisk och behaglig atmosfär i ditt hem.

Köp den vackra 343 från Le Klint här!

DEN FÖRTROLLANDE TEAL-LAMPANBlågrön är en förtrollande färg som kombinerar egenskaperna hos både blått och grönt. Denna nyans lyckas skapa en visuell balans mellan de svala tonerna av blått och de lugnande vibbarna av grönt. Färgen kan variera från mer blåtonade till mer gröntonade nyanser beroende på intensiteten i de två basfärgerna.

The Muse i kricka från TalaMuse Portable Tala x Farrow & Ball Pleasure Garden Green representerar en vacker fusion av Talas banbrytande design och Farrow & Balls ikoniska färgexpertis. Lampan förenar det klassiska utseendet hos en utomhuslykta med den senaste LED-tekniken, vilket resulterar i ett praktiskt och estetiskt mästerverk. När lampan är tänd ger den intrycket av att den synliga glödlampan svävar i luften, vilket ger ett modernt och dynamiskt utseende. Det matchande handtaget gör The Muse lätt att transportera och tillför ett extra element av funktionalitet.

Hämta den praktiska Muse här!

Adar fra Bloomingville i en indbydende og dyb nuanceAdar Pendel i Blue-Green/Glass indgyder rummet med en behagelig og eksotisk atmosfære. Lampen fremviser et tydeligt palmedesign takket være sin smukke blågrønne nuance og det fint indridsede mønster. Den eksotiske stemning forstærkes af skinnende gyldne metalelementer på både skærm og loftbeslag, hvilket kan fremhæves yderligere ved at udstyre pendlen med en varmt glødende pære med en lav farvetemperatur.

Skærmens rundede og voluminøse udformning er udført i tonet glas, hvor dybe indridsninger skaber et regelmæssigt mønster. Dette mønster giver et smukt lysspil i det tonede glas, både når lampen er tændt og slukket. Placer lampen et fritstående sted, hvor den kan beundres fra forskellige vinkler, og nyd det karakteristiske mønster, der forhindrer blænding og lader lyset stråle ud gennem glasset i et blødt skær med en ulmende kerne. Adar Pendel i Blue-Green/Glass er ikke blot en lyskilde, men også en kunstnerisk tilføjelse til indretningen, der fanger opmærksomheden med sit unikke design og farvesammensætning.

Find den smukke Adar her!

Fatboys Jolly Trolley i Dark SageJolly Trolley i Dark Sage er et legende og praktisk design, der vil tilføre karakter til din indretning! Den blågrønne nuance af Jolly Trolley er kun én af de sjove farver, den fås i. Denne rullende barskab er den overraskende følgesvend til at krydre dine fester, en unik detalje til at fremvise blomster og planter i stuen eller den enestående læsebelysning i soveværelset. Med et mageløst design har Jolly Trolley utallige anvendelsesmuligheder, fungerende som en praktisk belysningskilde, et funktionelt bord og et dekorativt element på en legende, let og elegant måde. Lampen indeholder to hylder, hvoraf den øverste kan fungere som en bakke, der kan tages af og på efter behov.

Forfrisk indretningen med en Jolly Trolley her!

Färg upp ditt liv med en lampa med grön skärmEn grön lampskärm kan ge en fräsch och lugnande atmosfär till alla rum i ditt hem. Tänk dig att placera en grön lampskärm på ditt skrivbord för att skapa en inspirerande arbetsyta. Den gröna färgen förknippas ofta med natur och tillväxt, vilket kan bidra till att främja kreativitet och produktivitet.

 • I vardagsrummet kan en grön lampskärm vara ett subtilt element som för in naturens skönhet i ditt inomhusutrymme. Matcha den gröna färgen med jordnära toner som brunt eller beige för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. En grön lampskärm på ett hörnbord kan också fungera som ett vackert blickfång som ger rummet karaktär.

 • I sovrummet kan en grön lampskärm skapa en avkopplande atmosfär, perfekt för att skapa en mysig läshörna. Den mjuka belysningen från den gröna skärmen kan bidra till att skapa en mysig atmosfär, perfekt för att koppla av innan läggdags.

 • Utöver att vara dekorativ kan en grön lampskärm också vara ett smart sätt att få färgkoordinering i din inredning. Matcha färgen på skärmen med andra gröna element i rummet, t.ex. växter eller kuddar, för att skapa en sammanhängande och elegant inredning.

  Så nästa gång du funderar på att uppdatera din inredning kan en grön lampskärm vara det perfekta tillbehöret för att ge ditt hem fräschör, lugn och stil.

  Köp den vackra Under The Bell från Muuto här!

DEN GLADA OCH POSITIVA LJUSGRÖNA FÄRGENLjusgrönt är en hejaklacksledare som ger en frisk och livlig energi till alla utrymmen. Denna färg, med sin lätthet och klarhet, ger en subtil men uppmuntrande dynamik till interiörer. Här är några förslag på några ljusgröna lampor som kan ge pepp och värme till din inredning:

Snoopy bordslampa i grönt från FlosSnoopy bordslampa i grönt är en charmig och ironisk liten lampa som kommer att stjäla rampljuset i alla rum. Den avslappnade lampan utstrålar självförtroende med ett subtilt uttryck samtidigt som den står i centrum för allas uppmärksamhet. Lampan är designad av Achille Castiglioni och Pier Giacomo Castiglioni och är inspirerad av den älskvärda beaglehunden Snoopy från Charles Schulz serietidning "Snobben".

Glasskärmen, som har en distinkt form, liknar huvudet på den trogna beaglen. Precis som Snoopys huvud vilar den på en något underdimensionerad kropp. Strömbrytaren med en inbyggd touchdimmer är elegant placerad där Snoopy bär sin krage, medan lampans sladd bildar en viftande svans.

Se Snoopy här!

Illumin fra Dyberg LarsenIllumin Philo Pendel Grøn, designet af Frank Kerdil for DybergLarsen, tilføjer et forfriskende pust til rummet med sin elegante form og organiske design. Denne smukke pendel er en del af Illumin-serien, der er resultatet af et frugtbart samarbejde mellem den erfarne danske designer Frank Kerdil og den innovative designvirksomhed DybergLarsen.

Kendetegnende for Illumin-serien er de imponerende skærme, der hænger ned fra loftet som en rig klase af brede blade, der varierer i både størrelse, farve og form. Pendlen præsenterer et væld af smukke udgaver, fra naturtro modeller til mere geometrisk orienterede varianter, hvilket giver dig mulighed for at vælge den perfekte pendant til din indretning.

Bag de bladformede elementer gemmer sig en standard E27-fatning, der giver dig frihed til at vælge mellem forskellige pæremodeller. Derudover kan du nyde godt af en gratis pære med dit køb. Når Illumin Philo Pendel tændes, spreder lyskilden forsigtigt et smukt skær omkring lampen, hvilket subtilt fremhæver konturerne på de enkelte bladelementer og skaber en visuelt imponerende belysningseffekt. Denne pendel er ikke blot en lyskilde, men også en kunstnerisk tilføjelse til din indretning, der kombinerer funktionalitet med æstetik på en smuk måde.

Se den palmeinspirerede lampe her!

Crayon fra HübschCrayon inkorporerer et enkelt og stilfuldt design med et anstrøg af tidløst vintagelook, der er meget populært. Dette alsidige design passer ind i enhver indretningsstil og kan med lethed finde sin plads i forskellige rum som over spisebordet, i køkkenet, i stuen eller ved siden af sengen. Den hvide inderside på lampeskærmen sikrer, at lyset spredes smukt, behageligt og jævnt i rummet.

Den koniske pendel er fremstillet af solidt metal eller træ og fås i flere attraktive farver. Lamperne kommer med enten en unik farvet top eller ledning, hvilket giver mulighed for at skabe et personligt, farverigt og unikt præg på din indretning. Du kan med fordel kombinere forskellige farver og skabe en harmonisk miks og match-effekt. Dette gør Pendel Ø35 til en funktionel og dekorativ belysningsløsning, der tilføjer charme og karakter til dit hjem.

Køb din Crayon her!
Det är lätt att bli grön av avund när man ser en välanvänd grön lampa i en inredning - och här är våra tips på lampor som kan sätta färg på din inredning.
 
Om du inte hittar något du gillar, ta en titt runt omkring. Vi är stolta över vårt stora utbud av lampor och vi är säkra på att det finns åtminstone en som passar din smak!