En upplevelse för alla sinnenEN UPPLEVELSE FÖR ALLA SINNEN


Danska MENU bjöd in oss att besöka deras Audo. Vi var redo, förväntansfulla och gick ombord på tåget i västra Jylland. Vid ankomsten till Nordhavnen och med en syn av en vacker, bränd röd byggnad hälsas vi välkomna av MENUs Audo, som är en av de äldsta byggnaderna i Nordhavnen - vad denna Audo egentligen betyder lärde vi oss mycket under dagen.
AUDO - Ab Uno Disce Omnes - From One, Learn All

Det var morgon, grått och trist, men välkomnandet i receptionen var en solstråle och vi kände oss genast välkomna och som hemma. I välkomstområdet möttes vi av vackra, naturliga och varma färger, ett surr av gäster som arbetade i de vackra omgivningarna och gäster som bara stannade till för en god kopp kaffe.MENU - en familjehistoria

Vi har förflyttat oss till den stora trappan, som på ett mycket naturligt sätt nästan är hjärtat i inredningen. Om det är de vackra detaljerna eller nyfikenheten på att se mer som lockar är det ingen som vet...

Ett välkomnande från MENU och sedan inleddes den första presentationen av Joachim Kornbek Hansen - 3:e generationen. En historia med rötter ända tillbaka till 1978 då företaget faktiskt var en stålfabrik (Norup Stålfabrik). Joachims farfar var anställd på stålfabriken och fick välja mellan att förlora sitt jobb - sin försörjning - eller köpa resterna av fabriken. Hans farfar värnade om familjen och tryggheten i att ha en stadig inkomst. Med en stolt blick och ett visst mått av nostalgi berättar Joachim att hans farföräldrar var tvungna att pantsätta en guldklocka för att hitta kapital till att ta över stålfabriken. Det råder ingen tvekan om att detta är en stolt familjehistoria och att guldklockan, som fortfarande finns i familjens ägo, har utgjort ramen för detta äventyr och många fantastiska historier för vänner och familj - och nu också delats med oss.

Farfadern, Simon Hansen, var först och främst en finansman och drevs av att sätta bröd på bordet för familjen och säkra deras framtid. På den tiden hade företaget inga ambitioner om ett internationellt äventyr.

Joachims far, Bjarne Hansen, blev den andra generationen i det familjeägda företaget, och med honom tog visionen fart på riktigt. Med Bjarnes vision kom samarbetet med externa designers - en strategi som har fortsatt fram till idag. I början var det vi idag känner som MENU mest känt för mindre tillbehör, främst för köket.
MENU; ett namn, ett varumärke, ett sammanträffande

MENU; ett namn, ett varumärke, ett sammanträffande

Om du, precis som vi, har undrat över namnet - och kanske ännu mer nu när vi vet att det hela började som en stålfabrik och senare blev kökstillbehör, ja, då är det faktiskt mer av en slump än något annat.

På 1980- och 90-talen var designern Bent Falk på semester i Grekland. Han hittade en plåtskylt med ordet MENU på. Han tyckte att det var lite roligt och tog med den hem till Danmark. MENU blev en del av historien redan då, men till en början som en serie. När företaget bytte stil och inriktning var MENU-namnet inte helt bortglömt. MENU hade en fin klang, och med lite efterforskning upptäckte man att det betyder "detaljer" på franska. Nu fanns det ingen tvekan! Det var det namn som skulle forma framtiden.

När vi sitter och lyssnar och ivrigt antecknar kan du inte låta bli att bli imponerad och förälskad i historien om MENU.

The Audo - nu och i framtiden!

Med The Audo har många fantastiska tankar tänkts som helt passar med det DNA MENU som ett varumärke vill ha. Efter en fantastisk historia om Audo har vi släppts loss och är redo att utforska för oss själva. Vi är IMPONERADE; det är så estetiskt vackert och man känner sig direkt som hemma. Varje detalj är fulländad, väl genomtänkt och i linje med resten av inredningen.

Visionen har varit att sudda ut gränserna mellan arbetsplats och hem. Joachim förklarade att de med Connected Spaces vill ge oss HELA upplevelsen och visa varumärket i dess funktion. Att gå igenom MENU:s produkter ska vara en upplevelse. På bara en timme har de lyckats låta oss uppleva MENU. Kaffet serverades i en MENU-kanna, vi dricker ur MENU-glas, sitter i en stor, vacker modulsoffa från MENU och våra blickar dras till vackra lampor och accessoarer från MENU. MENU har verkligen kommit under huden på oss - och vi har bara varit här i en timme.

Audo erbjuder något för alla, oavsett anledningen till ditt besök.
Behöver du en extra speciell övernattning? Boka ett rum på hotellet, ät frukost i caféet, botanisera i butiken efter spännande produkter, titta in i biblioteket eller använd det som din arbetsplats för dagen - kaffet är gott, stämningen och inramningen är fantastisk. Med en vision om att skapa en "plats" där vi kan vara tillsammans och inspireras, kan du inte låta bli att bli imponerad, överväldigad och fascinerad - uppdraget slutfört.

"Vi vill göra världen till en bättre plats."
The Audo är en flexibel lekplats.

MENU; ett designermärke

Med tre tydliga och distinkta designvärden är strategin fastställd för hur en MENU-produkt ska se ut. En strategi som började på allvar 2010, när MENU introducerade stilen Soft Minimalism: En stil som är varm, mjuk och hemtrevlig. Varm i sina färger, nyanser och material, mjuk i sitt uttryck och hemtrevlig på det danska sättet - där vi kanske kan smyga in vårt danska ord "hygge". Med Soft Minimalism vill de skapa design som är stringent men bekväm.

De tre designvärdena beskrivs på följande sätt:
1. Clean - En touch av mjuk minimalism och enkel skönhet
2. Clever - Väl genomtänkta detaljer, funktionella och innovativa
3. Natural - Neutrala toner, varma färger, moderna, diskreta och naturliga


Och MENU är vacker, den fungerar, och färgerna är varma - man vill sitta kvar i den stora modulsoffan, och det är nästan svårt att inte bara koppla av en stund.
En fantastisk upplevelse

En fantastisk upplevelse

Rika på intryck och upplevelser är vi redo att dra oss tillbaka till vårt hotellrum. MENU:s Audo får alla våra rekommendationer. Om du är i Köpenhamn, kom förbi och njut av en god kopp kaffe.

The Audo
Århusgade 130
2150 Köpenhamn
Telefon: +45 31 26 30 80

Läs mycket mer om vad The Audo erbjuder på deras webbplats: theaudo.com!