Direktör och skapare av lampemesteren.se

Morten Brændgaard är utbildad el-instellatör och övertog det 2005 Wiese a/s som är en verksamhet med både el avdelning och butik.

Här var Morten utbildad och när han var färdigutbildad el-instellatör gjorde han avtal med bröderna Wiese, att dom skulle göra ett generationsskifte.

2010 startade Morten, lampemesteren.dk, då han upplevde, att där var en efterfrågan på att köpa designlampor online.
Tillsammans med sin fru Gitte Brændgaard startade han hemsidan och långsamt kom där in fler och fler beställningar.
Året efter 2010, räckte det inte med att använda kvällarna till att optimera sidan och det blev därför var han tvungen att anlita en medarbetare som kunde ta sin tid till alla kunderna, skapandet av varor och sökoptimering.

Det gick väldigt snabbt till fler medarbetare, då butikspersonalen inte hade tid till att packa alla varor och skicka iväg. Därför blev det även anlitat personal för att packa och skicka iväg varor.

Året 2011 öppnade vi även i Tyskland. Här blev det behov för en tysktalande medarbetare och det blev ansatt 2012.

Hemsidan växte och 2012 öppnade vi även i Norge. I förbindelsen med vårt sammarbete med Ringkøbing Handboll lyckades vi få till oss en norsk medarbetare som spelade handboll i Ringkøbing.
2016 kom vårt sista skandinaviska land in, så nu finns även Lampemesteren också i Sverige. Våra norska medarbetare skulle tillbaka till Norge, men mellan där hade det kommit en svensk spelare till Ringkøbing Handboll och hon var intresserad i att ha ett jobb vid sidan av handbollen.
Morten Brændgaard njuter att se, att hans lilla barn har vuxit sig så stora och gör en stor nytta att kunna servera kunder i hela landet.