Den stora Lampa Gras Guide


Funderar du på att investera i en av de fantastiska Gras-lamporna, men känner en viss förvirring i alla möjligheter som finns? Du ska inte vara förtvivlad! Med Lampemesterens stora ”Lampe Gras Guide” hjälper vi dig att välja rätt lampa utifrån ditt behov.

Lampe Gras är designad av Bernard-Albin Gras år 1922 och lampan var avsedd att användas i kontoret och i industrin. Lampan var enkel och robust och passade fint till dåtidens krav om funktionalitet. På den tiden var det fullständigt oacceptabelt att en sådan typ av lampa skulle stå i vardagsrummet eller i ett sovrum. Men lampans enkla och industriella look blev snabbt omtyckt hos den allmänna befolkningen, speciellt intresserad blev den tyska stil och konstskolan Bauhaus som var ett stort fan av Gras-lampan. Självaste Le Corbusier, en av de största inom Bauhaus stilarten hade lampan på sitt kontor, vilket gav lampan ännu ett godkännande inom den tidens moderna design.

Idag är lamporna från Lampe Gras mycket populära, de passar perfekt in i dagens industriella och råa stil och kan placeras i varje hem. Om du gillar det enkla, det romantiska eller en färgglad look så finns det alltid en Gras-lampa som passar in!

Vilken lampa ska du så välja? Ja det beror helt på var lampan ska användas? Är det köket som saknar ljus? Vardagsrummet som behöver mys-belysning? Eller är det kanske ett sovrum som behöver uppgraderas på lamp-fronten?
Under varje kategori hittar du all information om lamporna, så du kan välja rätt lampa för just dit hem.

Om du bara vill se alla lamporna från Lampe Gras kan du klicka här!

Vi hoppas du blivit lite klokare på lamporna från Lampe Gras och att du känner dig redo att välja en till ditt hem.

Om du vill läsa ännu mer om lamporna från Lampe Gras kan du besöka deras hemsida her.

Lycka till!
Bordslampor

Bordslampor

Letar du efter en bordslampa från Lampe Gras, men är du inte helt säker på vilken modell du ska välja så har du kommit till rätt ställe!
Bordslampan
Bordslampan finns i 4 olika modeller:

205 – En snygg liten sak på 39 x 20 cm, som finns i 15 olika varianter och som placeras på alla möjliga ställen! Lampan har en smal fot, så den får lätt plats på smala fönsterkarmar och hyllor. Lampan har en rund skärm.

206 – En lång slank herre som finns i svart med rund skärm och en fot i trä. Lampans mått är 60x20 cm.

207 – Denna vackra bordslampa finns med både rund och konformad skärm i 6 olika varianter. Bordslampan kommer passa vackert in på bänken, på byrån eller kanske i fönsterkarmen?

317 – Ska den vara lite mer voluminös? Välj iså fall 317 bordslampan! Lampan mäter ca 70 cm på längden och kan mätas upp till ca 100 cm på bredden, den är justerbar och du kan därmed få den precis som du vill ha den. Lampan kan exempelvis stå på den ena sidan av matbordet eller skrivbordet och ändå nå helt in över bordet.

Vill du se alla bordslampor från Lampa Gras, hittar du dem her.Vägglampor

Vägglampor


När det gäller vägglampor så är Lampe Gras ledande och det finns därför ett hav av möjligheter för dig! Nedan kan du läsa om de olika modellerna och skillnaderna mellan dem.

203: En vacker vägglampa som passar perfekt bredvid sängen eller kanske på väggen i vardagsrummet? Lampan kan uppnå en max längd på 76 cm och kan fås med rund samt konformad skärm. Lampan ska monteras i ett uttag.

204:
Fantastisk men med den kortare armen till de lite mindre rummen. Fortfarande genial som sänglampa eller kanske till väggen i köket som saknar lite ljus? Finns med rund skärm. Lampan ska monteras i ett uttag.

210: En annorlunda och snygg vägglampa som skulle passa in på varje vägg. Med dess fasta stång ger lampan goda möjligheter att vara en allsidig lampa exempelvis bredvid sängen, i köket eller i vardagsrummet. Den finns i 8 olika varianter och med rund skärm. Lampan har en strömbrytare/kontakt på kabeln.

213: Genial vägglampa som är både snygg och fyller ut rummet! Den har en konformad skärm och finns i 8 olika varianter. Det finns möjlighet att få den med dubbelskärm och den kan du hitta på en länk i slutet av artikeln. Lampan har en strömbrytare/kontakt på kabeln.

214: Söker du en större lampa än 210 så är 214 lampan för dig! Skärmen är konformad och lampstången är 118 cm. Lampan fyller ut rummet bra och skulle passa bra över bordet eller på väggen i vardagsrummet över soffan.

216: En annan variant av vägglampan om du önskar flera leder och den finns i 7 olika varianter. Lampan har en strömbrytare/kontakt.

222: Ännu en vacker vägglampa från Lampe Gras breda sortiment. Lampan har en strömbrytare/kontakt.

304 Bathroom: Vägglampan till badrummet! Har du redan spotlights i ditt badrum så skulle det se väldigt fint ut med denna vägglampa över spegeln, eller kanske bredvid handfatet? 304 Bathroom är godkänd till våtrum och har en rund skärm samt finns i många färger. Lampan ska monteras i uttag.

217: Vägglampa med flera leder och en lång stång på väggen. Passar till vardagsrummet, på kontoret eller precis där du behöver ett bra ljus samt en cool lampa. Lampan har en strömbrytare/kontakt.

303: Vägglampa med flera leder som passar in över sängen eller till vardagsrummet.

304L40: 304-modellen med en stång på 40 cm. Ska monteras i uttag.

304L60: 304-modellen med en stång på 60 cm. Ska monteras i uttag.

304: Den mindre vägglampan av 304-modellen. Du kan både få lampan som monteringsbar till uttag, med kontakt till kontakt uttaget (med beteckningen CA i titeln) samt med strömbrytare direkt på kabeln (med beteckningen SW i namnet).

Vill du se alla vägglamporna från Lampa Gras hittar du dem her.

Golvlampor

Golvlampor


Är du på jakt efter en vacker golvlampa, så är en av modellerna från Lampe Gras ett bra val! Golvlampan finns i flera olika varianter.

215: En vacker och klassisk golvlampa med en industriell twist. Själva stången är 130 cm hög och den kan justeras så att lampan får precis den höjden du vill ha. Lampan har en konformad skärm, strömbrytare på kabeln och finns i många olika varianter.  

411: Lampe Gras när de är som bäst! Golvlampan kan justeras till precis som du vill ha den, och den kommer ge ett bra och behagligt ljus. Lampan levereras med en rund skärm och finns i flera varianter. Modell 411 finns både i en variant med en enkel arm samt i en variant med dubbel-arm, som du hittar  her.

230: En atypisk lampa från Lampe Gras, som fortfarande är vacker och klassisk. Lampskärmsformen heter ’Oculist’ och ger ett precist och samlat ljus, och skärmen kan vridas i alla olika riktningar. Finns i flera varianter.


Vill du se alla golvlamporna från Lame Gras så hittar du dem her.Taklampor

Taklampor


Letar du efter något super läckert och modernt? Ska du köpa en taklampa? Istället för att välja den klassiska läsningen med två stycken pendel-lampor över köksön eller matbordet, så kan du välja en av taklamporna från Lampe Gras, som ger helt rätt och snyggt ljus. Då återstår det bara att välja vilken modell du föredrar!

302: En vacker taklampa som ger ett snyggt ljus och ser helt fantastisk ut! 302:an har en justerbar arm som kan vara allt från 55 cm till 92 cm, vilket gör det enkelt att få den att passa in just i ditt hem. Denna modell kan också fås i en längre variant, nämligen 302 L, som kan ställas in från 112 cm helt upp till 2 meter. Har du ett hem med högt i tak så går denna modell att anpassa så den passar in perfekt. Lampan har en rund skärm och finns i många varianter.

312: Ytterligare en vacker lampa från Lame Gras, med dess 3  justerbara ”armbågar” blir lampan mycket allsidig och användarvänlig i många olika rum. Modell 312 finns också i en längre modell som har en stång som kan justeras upp till 145 cm. 312:an har en rund skärm.

Vill du se alla taklamporna från Lame Gras så hittar du dem her.


Dubbellamporna

Dubbellamporna


När en av något är bra så måste ju två av densamma vara dubbelt så bra?! Detta är tillfället med dubbellamporna från Lampe Gras. Modellerna 302, 303, 213, 204 och 203 levereras som dubbellampor och skapar en riktigt cool effekt i köket, sovrummet eller kanske i vardagsrummet.

Hitta dem här:

302.
303.
213.
204.
203.

Vill du se alla dubbellamporna från Lame Gras hittar du dem her.


Arkitektlampor

Arkitektlampor


Arkitektlamporna från Lampe Gras passar perfekt att montera på bordet. Samma modeller som de övriga lamp-modellerna men här utan den – för någon – kanske lite klumpiga foten. Här får du lampan i sin helt enkla form och den kommer se genial ut på skrivbordet eller på hyllan.

201: Konformad lampskärm och perfekt storlek för de flesta borden.

211/311: Runde eller konformad skärm, finns i många varianter.

226: Rund skärm samt många inställningsmöjligheter.Utomhuslampor

Utomhuslampor


Ett vackert tillägg till dit uterum skulle helt säkert vara en av de fina lamporna från Lampe Gras Outdoot sortimentet. De finns i flera modeller, men gemensamt för dem alla är att de tål vind och väder, också åt det mer extrema hållet. Samtliga modeller kan också placeras exempelvis vid poolen eller vid en sommarstuga nere vid vattnet.

304: En snygg liten vägglampa som passar in i alla uterum. Skärmen har en diameter på 14 cm vilket är en passande storlek bredvid dörren eller på husväggen. Rund skärm och direkt montering.  

304 XL: Samma modell som den klassiska 304:an, men med en större skärm på 22cm. Rund skärm och direkt montering.

217 XL: Stor och fin utelampa som skulle se fantastisk ut bredvid bordet eller på väggen. Lampan levereras med en 4 meters ledning och en rund skärm.

222 XL: Vill du har lite mer fyllnad i din vägglampa så är 222 XL ett bra val! Med en arm på 67 och 37 cm fyller lampan ut rummet eller väggen på ett bra sätt. Lampan levereras med en rund skärm.

213 XL:  En fin vägglampa som skulle passa superbra på väggen vid uteplatsen och vill lyfta hela looken på ditt uterum. Levereras med en konformad skärm.

304 XL 75: 304-modellen med längres stång, som skulle passa in bra där du vill att ljuset ska komma lite längre ut från väggen. Levereras med rund skärm.

Vill du se alla utelamporna från Lampe Gras hittar du dem her.


Pendel taklampor / Acrobates

Pendel taklampor / Acrobates


Söker du en helt vanlig pendel till ditt tak så kan Lampe Gras hjälpa dig – Men ändå inte, för inget är ”vanligt” när det handlar om lampor från Lampe Gras! Pendel-modellerna är upphängda i flera lampsladdar som ger en annorlunda och spännande look. Pendeln har fått namnet Acrobates, för att den svingar sig i taket näst intill akrobatiska tendenser.

322 taklampa:  2 kablar och 1 uttag! Otroligt vacker lampa som skapar en annorlunda look. Finns både i XL och i vanlig storlek med både konformad, rund samt ockultistisk skärm.

323 taklampa: Vacker pendel som ger en annorlunda och läcker look. Finns både i normal storlek samt en XL-version, med både runt, konformad och ockultistisk skärm samt i många varianter.


Det som återstår är bara att välja..

Det som återstår är bara att välja..


Som du kan se och läsa så finns det ett hav av möjligheter att få tag på en snygg lampa från Lampe Gras, och det är några av de lamporna som är moderne och populära precis nu! Men oavsett vilken lampa du väljer så kommer du inte vara fel ute med lampa från Lampe Gras!

Se samtliga vackra modeller her.