Dekorera med färg – rosa och persika

GE DITT HEM EN FRISK FLÄKT MED FÄRGERNA ROSA ELLER PERSIKA

Hemmet är inte bara ett tak över huvudet, det är också en plats där man kan koppla av, vara sig själv och samla energi. Det är därför ett hem bör utformas så att varje person känner sig bekväm. Vad som får oss att känna oss hemma är individuellt, men trevliga färger och personlighet räcker långt. Om du vill sätta färg på din omgivning ska du välja en färg som gör dig glad. Om du också älskar en persikofärgad nyans - som ros, rosa eller persika - så har vi ett utbud av lampor och hemtillbehör som är perfekta för dig! Förutom att tillföra värme ger den känsliga rosa nyansen också en elegant kontrast till de grå väggarna, den moderna betonglooken och den naturliga looken.
En frisk fläkt med Globe


Om du gillar ikonisk design, elegans och fräscha färger, kanske du vill överväga den klassiska Globe-pendellampan i en vacker persikofärgad version. Den vackra lampan är designad av den skicklige Verner Panton, som på ett skulpturalt sätt har placerat fem små reflekterande skärmar i en sfärisk akrylskärm. Lampan påminner om en svävande såpbubbla och passar perfekt in i Verner Pantons lekfulla universum.  Verner Panton designade VP Globe 1969 med uppdraget att skapa en iögonfallande lampa med ett varmt ljus. Idag är den framgångsrika lampan en av de mest igenkännbara designlamporna och en lampa som har uppnått en hög klassikerstatus.

Sedan lampan först introducerades har den lanserats i flera olika färger för att matcha de skiftande trenderna inom inredningsdesign. Den persikofärgade taklampan 2021 passar perfekt in i de aktuella trenderna och ger en frisk fläkt till din inredning. Den delikata färgen är ett enkelt och elegant sätt att ge ditt hem en fräsch färg utan att den blir för dominerande.

Se Globe-pendeln i fler färger här!
Maskulin design i feminina färger från Made By Hand


Ett enkelt och flexibelt sätt att ge ett rum en touch av den fräscha färgen är med en lampa. Det kan dock vara en svår balansgång mellan barnsligt och elegant när det gäller att inreda med färgen rosa. Ett bra sätt att balansera färgen är att komplettera den med en enkel och maskulin look.

Vi har många lampor i olika nyanser av rosa - bland annat från Made By Hand. Med material av hög kvalitet och omsorg om de minsta detaljerna får du garanterat en design som är både mogen och stilren! I kombination med grovt vävt tyg och ett kantigt formspråk har Made By Hand skapat lampor med en perfekt balans mellan maskulint och feminint utseende.

Se de snygga lamporna Knit Wit och Petite Machine här!
Elegans och stil från Design By Us


Men om du vill skapa ett riktigt feminint uttryck ska du satsa på mjuka former. I Design By Us sortiment av dekorativa lampor hittar du lampor med runda former och feminina nyanser. Särskilt serierna New Wave och Ball har en elegant look tack vare den vackra skärmen i dammigt rosafärgat glas. Lampan har mässingsdetaljer som inte bara är supermoderna utan också ger lampan en stilren look.

Lamporna är också en stor kontrast till de moderna råa väggarna och betonglooken som har blivit populär inom inredning, samt ett vackert tillskott till den industriella stilen.

Se de vackra lamporna från Design By Us här!
Rosa i metallic: rose gold från Light-Point


Under 2020 lanserade Light-Point ett brett sortiment av lampor i en vacker metallicfärg: rose gold, även känt som roséguld. Använd den för att addera en nyans av rosa till ditt hem på ett sofistikerat och glamoröst sätt. Tack vare sin borstade yta har roséguld en dämpad look som lätt integreras i inredningen.

I modern inredning ger en Rosa Gold-lampa mycket liv åt en annars strikt minimalistisk look; den är särskilt effektiv när den kombineras med kallare och mer neutrala färger. Kort sagt, den kan användas i alla miljöer där du vill lägga till en touch av värme och lyx.

Se Light-Points kollektion i roséguld här!
Hemtillbehör i persika och rosa färger


Om du inte kan få nog av den feminina nyansen har vi ett brett utbud av hemtillbehör i de vackra färgerna utöver lampor. Dessa inkluderar den mjuka rosa kudden Dot Cushion från HAY; den underbara Colour Block Blanket i rosa och beige från Vitra; och Plant Box växtlådan från Ferm Living i ljusa nyanser.