Byt ut dina stearinljus mot verklighetstrogna LED-ljus

Under de senaste åren har användningen av LED-ljus i hemmen ökat markant. Många har undvikit batteridrivna ljus eftersom de verkat för konstgjorda. Dessutom har man ofta hört att de falska ljusen inte sprider samma mysighet som stearinljus. Men tack vare den innovativa LED-tekniken blir ljusen allt mer verklighetstrogna. Idag kan det vara svårt att se skillnad på ett traditionellt stearinljus och en LED-version.

Om du vill skapa den mysiga atmosfär som vi känner igen från stearinljus kan du tryggt välja de smarta LED-ljusen. Oavsett om du är hemma, i en butik eller på en restaurang behöver du inte kompromissa med utseendet eller det varma atmosfäriska ljuset.

Varför du ska välja LED-ljus


Många tycker att den autentiska och mysiga känslan försvinner när man använder konstgjorda ljus. Med den senaste utvecklingen kan du inte se skillnaden om du inte är medveten om det. Men det finns också flera andra fördelar att lyfta fram:

Säkerheten är en av dem och kanske den viktigaste. Till exempel kallas brandmän runt jul ibland ut till bränder som orsakats av glömda juldekorationer med levande ljus. Det värsta som kan hända en LED-lampa om den glöms bort är att strömmen tar slut. Det blir inte varmt, så det finns ingen risk för att barn eller djur bränner sig på ljuset.

Att byta ut dina traditionella ljus mot LED-ljus har också fördelar när det gäller inomhusklimatet i ditt hem. De sotar inte som stearinljus och irriterar därför inte ögon, näsa eller lungor - även om många ljus är tända samtidigt. Ljusen kan användas under längre tid än den traditionella lösningen eftersom de använder batterier. Du kan också öka den ekonomiska fördelen genom att använda uppladdningsbara batterier.  Med det elektriska ljuset kan du också låta ljuset "brinna" på fönsterbrädan när du är ute, så att det fortfarande ser ut som om någon är hemma.
Som alternativ til stearinlys i hele hjemmet

Som alternativ til stearinlys i hele hjemmet

De vanligaste typerna av stearinljus - värmeljus, blockljus och värmeljus - finns alla i olika LED-versioner. Med traditionella värmeljus har du möjlighet att placera ljusen i dina små värmeljushållare på bordet eller fönsterbrädan. De passar också perfekt i en liten inomhuslykta eftersom de kan användas utan att lyktan blir varm eller sotig.

Om du har en lite större lykta eller ett ljushus kan du även använda LED-hållarljus här. De är också ett bra alternativ i en kreativ dekoration eller adventskrans, eftersom du inte riskerar att ljusen brinner ner och antänder brännbara material, och du undviker också att stearin rinner ner på sidan och förstör dukar, fönsterbrädor och andra ytor.

På senare tid har vi även fått de klassiska kronljusen med LED, som är mycket lika vanliga stearinljus. De har samma storlek som det traditionella kronljuset och passar därför lätt i din favoritljusstake, där den naturtrogna, dansande lågan ger ett charmigt ljus.

LED-ljus med fjärrkontroll och timer


Allt fler LED-ljus har möjlighet till timerfunktion och/eller fjärrkontroll. Det är ingen nödvändighet, men det kan ha många fördelar. Med en fjärrkontroll kan du tända och släcka dina ljus utan att behöva ta ut dem ur ljushållaren eller lyktan. Du kan också ställa in ljusen så att de släcks automatiskt, ofta efter 4, 6, 8 eller 10 timmar, vilket också är brinntiden för många traditionella ljus. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att glömma att släcka dina ljus och använda onödig batteriström.
Uyuni Lighting: LED-lys med unik 3D-flamme

Uyuni Lighting: LED-lys med unik 3D-flamme

Danska Uyuni Lighting har en serie batteridrivna lampor som är bland de mest populära på marknaden. Lågan har ingen fysisk rörelse och förbrukar därför inte onödigt mycket batterikraft. Tack vare LED-tekniken har deras konstgjorda ljus en särskilt naturtrogen låga som ger känslan av en liten eldtunga som står och fladdrar lätt. Oavsett om du väljer värmeljus, pelarljus eller kronljus får du den mysiga atmosfär som vi känner igen från levande ljus. Ett bra alternativ till stearinljus som ger mysig stämning utan att påverka inomhusklimatet.

Inspirerad av den kristallklara natthimlen över Uyuni-saltslätten i Sydamerika föddes idén till den unika 3D-flamman. Natthimlen över de isolerade saltslätterna är kristallklar på grund av den rena luften och avståndet till närmaste störande ljus. Designerns önskan att ta med de avlägsna galaxerna in i varje hem runt om i världen resulterade i den innovativa serien av ljus med det mjukt flimrande ljuset.

Se vårt utbud av LED-ljus här!