Byt ut dina stearinljus med naturtrogna LED-stearinljus

Under de senaste åren har förekomsten av LED-ljus i hemmen ökat avsevärt. Många har hållit sig borta från de batteridrivna lamporna eftersom de verkade för konstgjorda. Det har ofta hörts att de falska lamporna inte sprider samma myskänsla som ljusen. Men tack vare den innovativa LED-tekniken blir lamporna mer och mer levande. Numera kan det vara svårt att se skillnaden mellan ett traditionellt ljus eller en LED-version.

Om du vill skapa den mysiga atmosfären vi känner från ljusen kan du säkert välja de smarta LED-lamporna. Vare sig du är hemma, i en butik eller på en restaurangen behöver du inte gå på kompromiss med utseendet eller det varma stämningsfulla ljuset.


Därför ska du välja LED-ljus


Många tycker att den autentiska och mysiga känslan försvinner när du använder de konstgjorda lamporna. Med den senaste utvecklingen kan man inte se skillnaden om man inte blir varse om den. Men det finns också flera andra fördelar att betona;

Säkerhet är en av dem och kanske den viktigaste. Bland annat, runt jul, kallas brandmän ibland till bränder orsakade av glömda juldekorationer. Det värsta som kan hända med en LED-lampa om det glömts är att det är slut på ström. Det blir inte varmt, så det finns ingen risk för att barn eller djur bränner sig på ljusen.

När du byter ut dina traditionella ljus med LED har det också fördelar jämfört med inomhusklimatet i ditt hem. De sveper inte som ljus och stör inte dina ögon, näsa och lungor - även med många lampor tända i taget. Lamporna kan användas längre än den traditionella lösningen eftersom de använder batterier. Du kan öka den ekonomiska nyttan genom att använda uppladdningsbara batterier. Med det elektriska ljuset kan du också låta ljuset "brinna" i fönsterbrädan när du är hemifrån, så det alltid verkar som att någon är hemma.
Som ett alternativ till stearinljus i hela hemmet

Som ett alternativ till stearinljus i hela hemmet

De mest använda formerna av ljus; Värmeljus, blockljus och kronljus finns alla i olika versioner med LED. Med de traditionella värmeljusen har du möjlighet att sätta ljusen i din lilla ljusstake på bordet eller i fönsterbrädan. I en liten inomhuslykta passar de också perfekt eftersom de kan användas utan att lyktan blir varm.

Om du har en något större lykta eller ljus-hus kan blockljusen med LED också användas här. De är också ett utmärkt alternativ till en kreativ dekoration eller adventskrans, eftersom du inte riskerar att ljuset brinner ner och antänder brandfarliga material. Precis som att du också undviker att ljuset rinner ner på sidan och förstör dukar, fönsterramar och liknande.

Som något nyare, kan du också få de klassiska LED-ljusljusen som på distans liknar ett vanligt ljus. De har samma storlek som det traditionella kronljuset och passar därför enkelt in i din favoritljusstake, där den livliga lågan ger ett charmigt ljus.LED-ljus med fjärrkontroll och timer


Fler och fler LED-lampor har möjlighet till timerfunktion och eller fjärrkontroll. Det är inte nödvändigt, men det kan ha många fördelar. Med en fjärrkontroll kan du slå på och stänga av lamporna utan att behöva plocka upp dem från ljusstaken eller ur lyktan. Med en timer kan du ställa in att lamporna ska stängas av automatiskt - oftast efter 4, 6, 8 eller 10 timmar, vilket också är den totala brinntiden för många traditionella stearinljus. Du behöver därför inte oroa dig för om du glömmer att släcka dina ljus och att det ska användas en onödig mängd batteri.
Uyuni Lighting - LED-ljus med unik 3D-låga

Uyuni Lighting - LED-ljus med unik 3D-låga

Det danska företaget; Uyuni Lighting har ett antal batteridrivna lampor som är bland de mest populära på marknaden. Lågan har ingen fysisk rörelse och använder därför inte stora mängder batteri på detta. Tack vare LED-tekniken har deras konstgjorda ljus en särskilt livlig låga som ger känslan av en liten låga som står och blossar lätt. Oavsett om du väljer värmeljus, blockljus eller kronljus får du den mysiga känslan som vi känner igen från levande ljus. Ett bra alternativ till ljus som garanterar myskänslan utan att påverka ditt inomhusklimat.

Med inspiration från den kristallklara natthimlen över saltmarkerna i Sydamerika; Uyuni, kom idén om den unika 3D-lågan kom till världen. Natthimlen över de isolerade saltslätterna är kristallklar, på grund av den rena luften och eftersom det är långt till närmaste störande ljus. Designerns önskan att ta med sig de avlägsna galaxerna till alla hem runt om i världen resulterade i det innovativa urvalet av ljus, med det försiktigt flimrande ljuset.


Se vårt urval av LED-ljus här