Bröllopsgåvan inspirationBRÖLLOPSGÂVAN
Behöver du inspiration till att hitta den bästa bröllopsgåvan? Vi har samlat ihop 15 av de finaste lamporna i alla prisklasser och för alla ändamål här.
Vi guidar dig till 15 fantastiska bröllopsidéer och ger dig en överblick över vilka lampor som passar till just det brudparet du ska fira.


Lampor är den perfekta kombinationen av design och funktion. De ska passa in i inredningen och ska ändå vara ett statement piece. Samtidigt ska varenda lampa fungera som praktisk belysning. Ge brudparet en gåva som håller i många år och som skapar ljus och glädje i deras gemensamma vardag. Den kommer garanterat bli ett värdefullt och vackert minne från den stora dagen.

Men vilken lampa ska du välja? Ska lampan vara i en tidlös och klassisk design som brudparet kan ha hela livet och som lätt passar in i deras inredning. Eller ska brudparet få en modernare lampa som avspeglar deras inredningsstil? Eller vad sägs om en personlig lampa som visar att du känner dem? Det spelar ingen roll vilken design eller vilka färger du väljer, du kan vara säker på att brudparet får ett lysande minne för livet med en av våra 15 utvalda lampor.


De nya designikonerna

Med ett äktenskap investerar brudparet i framtiden – Ge dem en gåva som som pekar ut det tidigare och direkt in i framtiden. Det gör de nya designikonerna! De är redan älskade av många och kommer helt säkert också bli det av brudparet.
Gräshoppa Bordslampa – GUBI

Skapat 1947 av Greta M. Grossman i legendarisk och uttrycksfull design. Bordslampan passar perfekt som funktionell och estetisk belysning på skrivbordet.
Arbetar brudparet hemifrån eller har de en kreativ passion för hantverk där ett skrivbord krävs? Ge dem då denna moderna klassiker  i gåva och skapa optimala arbetsförutsättningar. Jo ja den dekorerar också och vittnar om känslan av kvalitet och design.

Caravaggio Taklampa – Lightyears

Carvaggio taklamporna från Lightyears är designat av danska Cecilia Manz. Med deras minimaliska uttryck har de på rekordtid blivit en modern klassiker.

Hjälp brudparet med att inreda en behaglig och trevlig atmosfär vid matbordet med taklamporna från Liightyears. De lyser vackert ner på matbordet och bjuder in till många goda middagar.

Till utsidanr

Om brudparet nyligen fixat till trädgården eller köpt ett nytt hus är utomhuslampor en välkommen present. De är ett must have i någon trädgård eller uppfart där de oumbärligt tänds när brudparet kommer hem. Låt brudparet utforska de många möjligheter för var de ska hänga.

Cube Utomhuslampor – LIGHT-POINT

De små fyrkantiga lamporna används traditionellt utomhus, men kan också användas i gången eller andra ställen inomhus. Gläd brudparet med  Cube Utomhuslampor och låt dem själva välja mellan de många spännande möjligheter som lamporna bjuder in till.

En perfekt och mycket användbar present som brudparet kan glädjas åt i många år.

De färgrika

Vill du gärna gå den otraditionella vägen och visa brudparet att du känner dem? Då är det bara att välja mellan de många färgrika och finurliga lamporna. Välj den färg du tycker passar brudparet och ge dem ett färgrikt minne för livet.
Flowerpot VP1 - &tradition
Är brudparet till retro och en mängd färger? Med Flowerpot taklamporna från &Tradition kan du ge dem en lampa i precis den färg som de älskar och som passar perfekt in i deras retroinspirerade inredning.


Det är en lampa som alla älskar och som kan göras personlig genom att välja den färg som du vet brudparet tycker om.

E27 Taklampa – Muuto

De enkla och färgrika taklamporna från Muuto kan användas ensamma eller hängas upp i par. Oavsett hur brudparet använder dem så ger de sitt hem en kreativ touch. Det är ett kärleksfullt minne om en rolig och fantastisk dag.


Välj den eller de i fäger som som vet att brudparet älskar.


De skulpturella

För många av oss är stilen i våran inredning viktigast. Visa brudparet att konst och funktion vackert kan förenas med våra två utvalda lampor. Det är båda två skulpturella och kommer – bortom varandra – ge brudparet något vackert att titta på i många många år.
2097 – Flos

Den ultimata bröllopsgåvan! Ge brudparet den fantastiska ljuskronan från Flos, som i sig själv är en hel skulptur och gläd dem med en modern nyklassiker. Lampan är skapad av den italienska designern Gina Sarfatti och de italienska rötterna förnekas inte. Ljuskronan är elegant och mycket storslagen.
En gåva som kommer väcka uppmärksamhet och sprida ett mästerligt ljus i brudparets tid eller över deras matbord.

JWDA Bordslampa – Menu

Den skulpturella bordslampan från Menu fås i moderna material som betong och marmor. Är brudparet stilmedvetna och tycker om skandinavisk design?  Då är danske Menu garanterat något för just de.

Med JWDA bordslampan ger du en gåva som kommer lysa upp och bidra till brudparets moderna inredningsstil.


De experimenterande

Har brudparet redan en mängd designklassiker? Ge dem något helt nytt! De kommer helt säkert värdesätta lampans experimentella formspråk i kontrast till deras klassiker. Det kommer ge deras hem ett spännande och modernt uttryck.
Kizu Bordlampa – New Works

I Kizu bordlampan möts två geometriska former på  ett nyfiket sätt. Den klassiska nedåtriktade lampskärmen vänds över och ger lampan ett experimentellt formspråk.

Den är perfekt som bröllopsgåva för att den varje dag sticker ut och påminner brudparet om sin stora dag.

Oslo Wood Golvlampa – Northern

Northerns Oslo-Wood golvlampa är inspirerad av stadens ljus. Ett ljus som filtreras genom stadens många bosättningar, träd och skuggor. Lampan ger ett mjukt och diffust ljus som påminner om urban light.

Älskar brudparet stadens pulserade ljus? Då är denna golvlampan helt perfekt.


De unika

Den helt unika bröllopsgåvan kan man leta länge efter. För vad ger man ett brudpar som har allt i bröllopsgåva? Svaret är helt enkelt en lampa! Lampan sprider ljus och glädje – det kan man aldrig få för mycket av.
Knekt i Matt Svart – Konsthantverk

Gillar brudparet konsthantverk och rustik inredningsstil? Knekt lamoan – som både finns i golv- och bordversion – kunde vara en riktigt bra idé som bröllopsgåva som skulle falla i deras smak. Den är skapad i solida material och efter stolta hantverkstraditioner.

Lamporna från konsthantverk kommer att sticka ut som något unikt i hemrinredningen.

Mantis Vägglampa – Schottlander

Mantis lamporna är designade av tyske Bernhard Schottlander 1952. Med sin nästan svävande form är de mer aktuella än någonsin. Den svävande formen gör den nästan legendarisk i sitt uttryck och ger dem en mycket unik touch.

Är brudparet alltid på utkik efter något unikt och annourlunda design så kommer denna lampa helt säkert passa in riktigt bra hemma hos dem.

De industriella

Gillar brudparet rått material som betong och mässing? Kanske krom? Visa att du vet vad de gillar och ge dem en industriell lampa. De är moderna som aldrig förr och kommer med garanti att väcka mycket glädje och entusiasm hos brudparet.
Bestlite BL6 Vägglampa - GUBI

Lamporna i GUBIs Bestlite-serie är skapad av bauhausdesignern Robert Dudley 1930. Med de rena linjer har vägglampan tydliga referenser till Bauhaus-perioden. En period med fokus på industrins krav om funktionalitet. Bestlite vägglampan är funktionell och samtidigt enormt elegant med sitt enkla formspråk.

En lampa som kommer väcka glädje hos det moderna brudparet.
Kaiser Idell Bordlampa – Fritz Hansen

En industriell ikon! Skapad av Bauhausdesignern Christian Dell 1936 och har sedan sin första framvisnig varit en populär representant för stilen. Men sin förkromning och funktionalitet leder den tankarna på den historiska urbanisering och industrialisering.


Ge den till brudparet som intresserar sig för design- och arkitekthistoria och gläd dem med att de nu har en äkta bauhaus-ikon.