Badrumsbelysning

Badrummet är vår lyxiga fristad som kräver badrumslampor för den rätta belysningen.
I vårt sortiment hittar du de rätta lamporna till badrummet, som kan omvandla ditt badrum till ett avslappnat och funktionellt spa-område samtidigt som att du har den rätta belysningen vid badrumsspegeln.

Lampor till badrummet är kanske det sista vi prioriterar när vi bestämmer belysning till vårt hem. Belysningen vid handfatet är ofta otillräcklig och kanske det enda ljus som finns i badrummet.

Ett bra tips är att undvika ljus direkt över spegeln som kastar ett starkt ljus över din panna och skapar skuggor. En badrumslampa som är monterad i ögonhöjd på var sin sida om spegeln ger däremot den helt rätta belysningen till kvinnor som sminkar sig eller till män som ska raka sig framför spegeln.
Till vänster är en av våra vägglampor Screen Vägglampa Luceplan, som är perfekt badrumsbelysning, att ha på var sin sida om spegeln, då den ger ett mjukt och uniformt ljust och som inte ger skuggor i ansiktet.

Vägg – och taklampan IC W/C  från Floss är en studie av balans. Designern Michael Anastassiades såg ett videoklipp på en jonglör, som på ett imponerande sätt snurrade ett antal bollar på sina armar och fingerspetsar. När bollarna plötsligt låg helt stilla, ville Michael Anastassiades fånga det magiska ögonblicket och resultatet blev denna eleganta lampa. Väldigt vacker – även i det äldre eller klassiska badrummet.
Rekommenderat pris DKK 3.360, 00.
Den ska ge den rätta belysningen, så att du kan se klart och färdas med säkerhet samtidigt som den ska klä in ditt badrum i sin design.
Ett exempel på detta skulle kunna vara denna vägg- och taklampa Metropoli från Luceplan. Mycket simpel i sin framtoning, men ändå elegant. En gjuten aluminiumram skapar ett diffust och behagligt ljus.
Rekommenderat pris DKK 5.775, 00.
När ni köper en badrumslampa ska ni tänka på att denna ska vara skyddad mot vatten och att säkerheten är högt prioriterad. Man kan grovt säga att det är okej att använda alla lampor 60 cm från badkaret och 120 cm från duschmunstycket. Läs mer om vår guide till IP densitet här.

I vårt sortiment hittar du både vägglampor för belysning av spegeln samt taklampor, som ger ditt badrum en snygg designmässig touch och en iögonfallande belysning.