Jozeph Forakis

Född: 1962
Kända verk: V70 mobil telefonen, trådlös mus från Logitech, Tape Timer minut ur, Havana lamporna från Foscarini.
Utbildning: Kanditat i design från Rhode Island School of Design och Master i industriel design från Domus Academy i Milano.

Historik
Jozeph Forakis har bla. designet de berömda Havana- lamporna åt Foscarini. Hans arbete är känt för sin innovativa användning av material och tekniker.
Jozeph Forakis föddes i New York City. Han mottog sin Kandidat i Fine Arts från Rhode Island School of Design och sin Master I industriell design från Domus Academy i Milano.
År 1993 etablerade han sin Milano-baserade strategiska design, som arbetar med ett brett spektrum av internationella kunder inom heminredning, personliga tillbehör och Consumer Electronic sektorer, däribland Foscarini, LG Electronics, Magis, Nemo, Philips, Swarovsky och Swatch.
Vid Domus Academy Center (DARC) var han ansvarig för det prisbelönta program med Logitech och utformningen av den trådlösa musen ”Cordless MouseMan Pro” – den första ”vertikala” musen. Forakis är i dagsläget lärare och undervisar vid Domus Academy och Institut för Interaction Design Ivrea.
Från 1999-2002 var en europeisk designdirektör för Motorola, där han var ansvarig för att utveckla ny design och han ledde det team som var ansvarig för utformningen av den revolutionerande V70 mobiltelefonen.
Forakis design har vunnit fler priser och har varit omtalad i många publikationer, däribland boken ”Spoon” (Phaidon Press) och ”50 Lights” (Mel Byars).
År 2003 presenterade ADI (Italiensk Design Association) en en-mans utställning av hans arbete i Rom, för första gången i ADI´s 50-åriga historia arrangerade de en show dedikerad till en enskild designer. Denna show blev också presenterad på Felissimo Design House i New York.

Forakis verk har visats upp i många gallerier och museer runt om i världen, bl.a. den historiska utställningen ”Mutant Materials In Contemporary Design” och ”Workspheres”, bås på Museum of Modern Art (MoMA) i New York, där den nu är en del av den permanenta utställningen.

Havana SkärmSet - Foscarini
Välj variant för lagerstatus
Havanna Golvlampa - Foscarini
Välj variant för lagerstatus
Havana Taklampa Vit - Foscarini
Välj variant för lagerstatus
Visar 5 av 5 produkter
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.