Fritz Hansen Lampor

Fritz Hansen också känt under namnet Republic of Fritz Hansen, har sina rötter i 1970-talets Köpenhamn. Den driftiga möbelsnickaren med samma namn registrerade 1972 sin handelslicens och kom att starta företaget. I löpet av två år utvecklades verkstaden i stadsdelen Christianshavn till en blomstrande verksamhet, och redan här lades grundstenen till dagens höga kvalitetsnivå. Sedan dess har just kvalitet och tidlös design blivit varumärket för Fritz Hansens lätt igenkännbara produkter. Genom åren har företaget levererat fantastiskt möbel- och belysningshantverk till flera kända instanser som Christiansborg slott, Universitetsbiblioteket, Københavns rådhus, högsta domstolsbyggnaden Højesteret, Royal Hotel och många fler.
Clam Taklampa Ø440 - Fritz Hansen
Rek. pris SEK 12 465,00
I lager
Visar 36 av 131 produkter

Mer om Fritz Hansen

Bland de mest kända designverken signerat Fritz Hansen, utöver den kända 7T-stolen, återfinns den klassiska fåtöljen Ägget som med sin enkla men lekfulla form uppskattats av flera generationer, genom decennier och över kontinenter.

Den kan ses som en representant för hela varumärket, som bygger på att en extremt hög kvalitet tillsammans med genomtänkt, bekväm och vacker design är vägen till framgång.

Lanseringen av lampserien Kaiser Idell skedde i början av 1930-talet. Med inspiration av den innovativa stil som stammar från konstskolan Bauhaus lever den fortsatt upp till Fritz Hansens standard, och liksom flera andra produkter är den ännu, trots över 80 år på nacken, fortfarande ett givet belysningsalternativ när du vill inreda i modern och framträdande stil.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.