Anglepoise Lampor

Anglepoise måste sägas vara en nationell skatt inom engelsk designhistoria. Sedan fjädringsexperten George Carwardine skapade den ursprungliga Original 1227 på 1930-talet har Anglepoise-lampor präglat allt från pärlgrusverkstäder till toppmoderna loft och från navigationsbord ombord på brittiska bombplan under andra världskriget till en alldeles egen pallplats på det berömda MoMA i New York.

Original 1227-lampan är för många den arketypiska arkitektlampan – men Anglepoise tillverkar även många andra lampor; till exempel Typ 75, Typ 80, 1227 Mini och 90 Mini. Lamporna är världsberömda för sin utsökta design, liksom sin byggkvalitet – en byggkvalitet så hög att när ett kraschat brittiskt bombplan fiskades ut från Lock Ness i Skottland 1985 fungerade lampan ombord. Det är också därför Anglepoise ger livstidsgaranti på din lampa.

Idag drivs Anglepoise av Sir Kenneth Grange, som liksom varumärket Anglepoise är världsberömt för sin betydelse för brittisk design. Läs mer om honom nedan, och læs mere om Original-1227 här!
Visar 36 av 81 produkter

Sir Kenneth Grange

Sedan 2003 har designlegenden Sir Kenneth Grange stått bakom Anglepoise-fartygets designbräda. Grange började sin karriär som teknisk illustratör och har välsignat oss med design i världsklass i över ett halvt sekel. Han är känd för sitt arbete med vardagliga föremål, som Kenwood-maskiner, Kodak-kameror, London Taxis och brittiska Inter-City 125 – utöver allt annat; cigarettändare och pennor.

Sir Kenneth George har sagt att Anglepoise-lamporna är hans personliga favoritlampor – och han har tidigare sagt att fjäderdesignen på Original-1227 är ett litet mirakel. Han kunde inte heller låta bli att lägga till Anglepoise-portföljen, eftersom han faktiskt är en av hjärnorna bakom Type 75, Type 1228, Type 75 Mini, Maxi, Giant och Type 80.

Abandon Darkness & Guarantee for Life


I en värld där fler och fler saker kastas bort har Anglepoise omprövat sin affärsmodell och introducerat sin varumärkesslogan Abandon Darkness och deras fantastiska livstidsgaranti.

Som många vet har Anglepoise alltid varit en lampa du har köpt för livet. Det brittiska bombplanet, som drogs ut ur Lock Ness i mitten av åttiotalet efter att ha kraschat under andra världskriget, var utrustad med en Anglepoise-lampa, som navigatören använde för att belysa kartor. När planet räddades ur sjön, som är känd för sitt monster, behövde lampan bara ett nytt batteri – och sedan fungerade den igen.

Därför var det uppenbart för Sir Kenneth Grange och resten av Anglepoise att verkligen införliva den eviga lampan i sitt varumärke - och varför Anglepoise lovar att din lampa kommer att hålla livet ut: om den inte gör det kan du skicka den till dem, och sedan kommer de att reparera den, och om det inte är möjligt kommer de att skicka en ny.


Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.