Vårens trender 2018 - bordslampor i fokus

Inred med mässing, marmor och betong...

Det härskar ingen tvivel om att mässing, marmor och betong är inne och vi har därför funnit 9 populära bordslampor, som trendar just nu.

Mässing och marmor passar otroligt bra till alla former för nyanser av grå, så man ser därför också en tendens till gråa väggar i många hem. Både Cabe väggar, som ger den råa betong look, men också bara en ganska vanligt målad vägg, kan ändra hela uttrycket i ditt hem. Grå och marmor ger den lite kalla looken och gillar du det varmare, så ska du klart välja mässing.
För att genomföra stilem, om du gillar marmor, mässing eller bägge, så är det läckert att matcha med mjuka tyger t.ex. ull och velour i soffan eller på kuddarna samt alla nyanser av ljusstakar, om du gillar Kubus, Nuur eller Etch.

Sist men inte minst är det självklart viktigt med bordslampor!  Om du har användning för mysbelysning eller ett starkare ljus, så är det här ett urval av vårens trender, till varje behov och för varje smak.
Placera en på skänken, i fönsterkarmen eller på det lilla bordet vid fåtöljen. Det skapar en skön och trevlig stämning i hemmet och ger just det lilla extra till din inredning!

Hitta din favorit här

1. Flowerpot VP3 Bordslampa Polerad Mässing - &tradition

Flowerpot VP3 Bordslampa i Polerad Mässing, är inspirerad av 60-talets och 70-talets FlowerPower revolution. Flowerpot VP3 är en supersnygg bordslampa med skärm och fot i samma färg - och är med till att ge ditt hem en stilfull och modern belysning.

Flowerpot är med sina halvrunda sfärer mot varandra ett bra klassiskt och vackert designexempel, som är och blir en populär lampa.

Se hela Flowerpot sortimentet här, om du också är galen i designklassikern.

2. Amp Bordslampa Vit/Vit - Normann

Amp Bordslampan är en vacker dekorativ lampa, som ger ett bra ljus och som ger möjligheter för att leka med olika belysningskällor, och därmed skapa olika uttryck.

De nya möjligheterna med dekorativa LED glödlampor med filament, gör att man kan få en mycket vacker lampa och samtidigt ha strömbesparande belysning, vilket är genialt! Och med sin höjd på 26,5 cm är Amp en mycket allsidig bordslampa, som du kan placera på de flesta ställen, där du önskar ett dekorativ och stämingsfullt ljus.

3. Bristol Bordslampa Beton - Frandsen

Bristol bordslampan är en snygg, modern och dekorativ lampa från Frandsen, som ger ett vackert ljus kombinerat med en snygg ljuskälla. Lampan är med på listan över säsongens trender, pga materialval och form, som vi bara kan säga är inne, denna höst och med ett pris på bara 349,- har vi här en unik och populär lampa, där alla kan vara med.

Bristol  är stöpt i betong som ger en rå look, men den finns också i vit marmor, koppar eller mässing, om man önskar ett lite annat uttryck. Se Bristol bordslamporna här

4. IC T1 Bordslampa Low Mässing - Flos

Med IC T1 Bordslampan i Mässing, balanserar enkelhet och elegans medans det jongleras med form och funktion Den enkla ljuskulan som vilar på en tunn metallstång, ger ett annorlunda skulpturells uttryck, men samtidigt är det en enkel och lätt design, som gör att lampan passar in i många stilarter.

5. JWDA Concerete Bordslampa Ljusgrå/Mässing - Menu

Den vackra och enkla JWDA bordslampa med betong, är designad med inspiration från oljelampor och skapad i enkla material - glas och betong. Materialvalet gör lampan både delikat och rå, vilket är med till, att den också har fått en plats på listan över höstens trender.

Grundat på att diametern bara är 17 cm kan lampan användas på många ställen. Allt från sovrummet, skänken, fönsterkarmen - ja alla de ställen där man har behov för en vacker lampa, som ger ett trevligt och behagligt ljus.

6. Marble Light Bordslampa SV6 - &tradition

Marble Light Bordslampor SV6 är med till att bygga ut portföljen av klassiker och den kommande av ettorna som tillverkas hos &tradition.

De hålls fast i de nordiska rötterna, där former och valet av material är flätat bra tillsammans med en respekt för naturen. Detta ses inte bara i själva tillverkningen, men också i att det hålls fokus på hållbar design av hög kvalitet som säkrar ett långt liv för produkterna, vilket också är välgörande för miljön.

Mable Light är klart en favorit, nu som både marmor och synliga stora glödlampor, så här har du ett säkert val om du gillar den nordiska stilen.

7. Copycat Bordslampa Gold - Flos

Ännu ett bra bud på en populär bordslampa är Copycat i Guld från Flos, som är en lite vacker och elegant lampa.

Designen av denna lampa är annorlunda, men vi är galna med att den skiljer sig från mängden, för att varför inte ha en vacker lysande konstnärisk kula liggande, som klart kommer tilldra sig all uppmärksamhet i rummet, före det traditionella?

Gillar du mer krom, koppar eller svart i din inredning, så finns Copycat också i de varianter. Se dem här

8. Karl-Johan Bordslampa Black Marquina - New Works

Som namnet antyder, har Karl-Johan bordslampan sitt namn från den organiska formen av den champinjon, vilket ger lampan ett lugnt och mjukt utseende. En fantastisk snygg lampa, som klär varje hem.

Med mörk marmor fot och den stora lysande rökfärgade glaskula, har vi igen en lampa, som följer trenden just nu, pga form och färg. Märket Newworks, gör en del i marmor och andra spännande material som kork och betong, så gillar du det i din inredning - så checka in hela deras sortiment här.

9. Flowerpot VP3 Bordslampa Ljus Matt Grå - &tradition

Sista budet på säsongens trender är klart VP3 i matt ljus grå. Det är ingen tvivel om att denna lampa är otroligt populär och syns i riktigt många hem och så är den just nu på erbjudande!

VP3 är generellt en populär lampa, men isär denna färg hittar och grunden är just den, att vi just nu ser en tendens till grå nyans och därför har riktigt många blivit följare av den nordiska stilen. Flowerpot kommer aldrig gå ur mode, så därför är matt ljus grå också ett säkert val, då den passar in i varje inredning.

Gillar du en annan stilart, så finns Flowerpot VP3 i många snygga varianter. Se dem alla här.