Umage – bara vackert

Allt började med en lampa och ett återseende. Där i en vintage-shop hängde hans fars lampa, en lampa han inte hade sett på 30 år. En design med sitt ursprung på 70-talet, där lampdesign drog i alla riktningar – en tid som var särskilt spännande inom dansk design generellt.

Søren Ravn Christensens fars lampor var designade till att vara ”flat-packed”, en idé som skulle visa sig föras över av sin son, och innehavare av UMAGE.

UMAGE designade 10 nya lampor utifrån denna princip, men saknade någon som kunde ta dem från design till produktion. Här kom Jacob Nannestad in i bilden.

Den första 10 lamporna har tagits ur produktionen, men följdes snabbt av 3 lampor som fortfarande är bland de mest populära lamporna.
Läs mer om de 3 lamporna här, som har varit med att skapa UMAGEs stora succé:
 • Conia
 • Silvia
 • Eos

  Med UMAGE ville de skapa ett mer tillgängligt varumärke, som skulle fokusera på vacker inpackning och produkter med hög flexibilitet.
  Därför kan du genom produkter från UMAGE bli din egen designer i hemmet.

  Se alla lamporna från UMAGE här
 • 10 år med UMAGE

  Med deras 10-års jubileum är det inte bara ett firande av varumärket utan också av deras koncept.

  Hos UMAGE handlar det om att ta det extra steget och göra den extra insatsen. Därför föregår hela designprocessen in-house, för att säkerställa att alla aspekter i designfasen görs med en extra insats.
  Detta gäller hela vägen ner till det första sträcket på pappret, på färgval och emballage.


  UMAGE – det handlar om miljö

  UMAGE har miljötänk i deras design, och ser efter de resurserna som finns tillgängliga samt gör vad de kan för att behålla dem. De ska inte bara slängas ut om de har en livslängd på många år – precis som Søren Ravn Christensens fars lampa.

  År 2018 lanserade UMAGE en ny serie: Furniture Feelings, bestående av vackra möbler med en skandinavisk urban look. Precis som dess naturliga uttryck du ser i deras lampor, så omfattas deras möbelserie av samma värderingar.

  Det handlar om att förena solida naturliga material med deras definition på urban design. UMAGE är simpel och vacker dansk design till överkomliga priser.

  I framtiden är deras mission att kombinera stadslivet med tidlös design, och försöka att göra allas liv enkla och vackra.

  Bra design ska vara vacker och hålla i många år. Något som skapar en bestämd känsla och atmosfär, som passar in överallt – och fortfarande är meningsfull.
  Ett årtionde med lampor

  Ett årtionde med lampor

  UMAGE firar deras första årtionde av lampdesign med en special edition av den vackra Aluvia-pendeln i borstad mässing, och ser fram emot nästa årtionde där de ska göra sig ännu mer ”umage”.


  Se Special Edition utgåvan av Aluvia här


  Et årtionde som också har innehållit ett spännande namnbyte. Från VITA till UMAGE, ett byte som hyllar det danska språket och som beskriver deras strategi för design och produktion.

  Sedan Eos dök upp på marknaden har den varit den absolut bäst säljande produkt från UMAGE. En annan populär pendel från UMAGE är en eleganta Asteria, som finns i vackra moderna nyanser.
  I toppen finns också Silvia och Conia, som är vackra skärmar som både fungerar till pendel- och bordslampor.

  Låt din inre design leka med UMAGEs spännande universum och sätt ihop skärmar, upphängen och stativ hur du vill. Det är roligt, modernt och snyggt.