Thomas Peter Lund

Thomas Peter Lund (DK), född 1980, är utbildad arkitekt och har en Master of Arts and Architecture från Arkitektskolan Århus. Han arbetar med experimenterande ljusdesign, arkitektur och strategisk stadsutveckling, som utforskar korsningen mellan ljus och arkitektur.

I hans ateljé STUDIO THOMAS PETER LUND utvecklas ljus och arkitektur i ögonhöjd.
Ateljén fungerar också som en liten verkstad där han handgjorde sin egna lampdesign på beställningar.
Via fysiska ljusmodeller undersöktes och dokumenterades hans arbete ut från grundläggande elementer av arkitektoniskt värde, såsom struktur, väsentlighet, ljus, rum och materialet. Det handkar om att transformera ljuset vid att bearbeta programmatiska ljusberättelser, prova av strukturella hierarkier och utforska materialets egenskaper, om möjligt testas 1:1.
Thomas Peter Lund ingår också i arkitektoniska och urbana projekt, som bildas på bakgrund av skräddarsydda lag av tvärvetenskapliga experter från flera olika kreativa områden, med fokus på aktivering av utnyttjad potenial.
Hans arbete rymmer inte bara visuella uttryck utan snarare en lagring av historiska och nutida teorilagar på området, om grundproblemen speciellt undersökts och nytolkas.
Thomas Peter Lund har i flera år arbetat som konkurrensarkitekt, där han varit en nyckelperson på en lång rad av internationell arkitektur- och stadsplanskonkurreenser. Han har en särskild förståelse för utveckling av strategiska strukturs-berättelser och abstrakta arkitekturmodeller med fokus på samspelet mellan ljus och rum.
Parallelt har Thomas Peter Lund utvecklat ljusprojekt som har varit utställt i en rad av europeiska länder och i USA.
Thomas Peter Lund har har under flera omgångar bott och arbetat i Berlin och Malmö, där han har utvecklat en stor del av sitt arbete.
Inga artiklar
Det fanns inga artiklar som matchar dina sökkriterier
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.