Pierre Stadelmann

Pierre Stadelmann är en ung och lovande industridesigner från Nantes, Frankrike. Han satte sitt namn på kartan bland de andra designers 2011 med lanseringen av hans första kreation, WaAaf lampan.

För Pierre kan design liknas med en påse med Lego som man kastar ut på golvet och sedan ger liv till. Idéer, tankar och finurliga saker blir tillslut ett färdigt och genomtänkt koncept. Händerna är den största tillgången en designer har som är ens verktyg och får vara med om att skapa ett projekt, som till en början inte är något, men som sedan kommer ut som ett användbart designkoncept. Ett designkoncept som är gjort av passion och driven av tankar som vi sedan kan njuta av när det blir en färdig produkt.

I strävan efter att alltid försöka hitta de rätta spelbrickor att spela med är det viktigt att man drivs av en glöd och passion för att lyckas med detta. Denna passion och glöd kan man hitta hos Pierre som gillar minimalismen, rena och organiska former samt att skapa produkter som användarna älskar för deras passion och förmågan att ge njutning.

Kända produkter:
WAaf Bordslampan
"Alpage" Konsolbord
"Hexaphone" - Iphone förstärkare

Utbildning:
2010 - International Master Industrial Design - Firenze Design Academy (IT)

2007- 2009 - BTS Product Design i praktik - Ecole de design de Nantes Atlantique (FR)

2006-2007 - Ecole de design de Nantes Atlantique (FR)

2004-2006 - BAC PRO design industriel - Nantes (FR)
Inga artiklar
Det fanns inga artiklar som matchar dina sökkriterier
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.