Nytt namn till Lightyears – nu kan du hitta alla deras designerlamper hos Fritz Hansen

Sedan år 2015 har danska Lightyears varit en del av världskända Fritz Hansen - här har de tillsammans utvecklat och tillverkar designerlampor av hög kvalitet. Men i starten av 2019 har Lightyears valt att integrera sig helt med Fritz Hansen – vilket betyder att märket Lightyears inte existerar längre, men deras sköna produkter och snygga design fortsätter i Fritz Hansens riktning.

Du kommer nu kunna hitta Lightyears designerlampor under Fritz Hansen, det gäller blandannat de populära Caravaggio -, Orient-, och Radon lampor.

Historien omkring Fritz Hansen

Fritz Hansen härstammar tillbaka till 1872, där han startade som möbelsnickare i Köpenhamn. Han startade sin egen möbelproduktionsverksamhet i 1855, där han lyckades skapa en växande verksamhet på Christianshavn.

Märket Fritz Hansen har levererat möbler till flera ställen i Köpenhamn, blandannat Christiansborg, Universitetsbiblioteket och Köpenhamn Rådhus.

Fritz Hansen har genom sin tid arbetat tillsammans med många av de stora danska designers och arkitekter. Den första klassiker, som kommer in i Fritz Hansens riktning är Kinastolen från 1944, som är designad av Hans J. Wegner. Härefter blev det Børge Mogensens träsoffa, som introducerades som den nästa klassiker.

Under 1950-talets startade Arne Jacobsens samarbete med Fritz Hansen på allvar – dessa år designade han Myren och Serien 7 stolarna. Och senare de klassiska stilikonerna ægget och Svaren, som designades till Royal Hotel i Köpenhamn.

Igenom åren arbetar Fritz Hansen tillsammans med många intressanta personer, såsom Piet Hein, Bruno Mathsson och Poul Kjærholm.

Då Fritz Hansen väljer i år 2015 att köpa upp den danska lampverksamheten Lightyears, är det pågrund av att de ser att deras designfilosofi speglar sig hos dem.

I dag ser vi nu en gemensam designfilosofi, som har blivit ett märke - Fritz Hansen.

Sköna lampor från Fritz Hansen  

Du känner säkert till Kaiser Idell lampserien? Men nu kan du också köpa de sköna Caravaggio taklamporna, Suspence serien, Night Owl bordslamporna, Aeon Rocket taklamporna och många andra under Fritz Hansen märket.
<i>Kaiser Idell</i>

Kaiser Idell

Kaiser Idell lampserien består av golvlampor, bordslampor, taklampor och vägglampor, som finns i sköna färger, allt från svart till grön. Hela serien är centrerad omkring det patenterade svängfoggen och den karaktäristiska skärmen, som är stämplad med “ORIGINAL KAISER-idell". Lamporna är designade av Christian Dell, som har givit hans bud på Bauhaus Design. I dag är lampan känd, som den utsökta tyska designen och är fortfarande mycket populär runt omkring världen.

Köp en Kaiser Idell lampa här.
<i>Caravaggio serien </i>

Caravaggio serien

De populära och iögonfallande Caravaggio lamporna, som både finns i taklampa, bordslampa, vägglampa och golvlampa blev lanserat i år 2005 och har sedan då övertagit många hem. Serien har blivit en äkta designikon, där det är taklampor som är mest kända världen över. Cecilia Manz står bakom den läckra och moderna design, som är så fin med sina feminima linjer och mjuka form.

Se hela Caravaggio sortimentet här.
<i>Night Owl bordslampan</i>

Night Owl bordslampan

Designaren Nicholai Wiig Hansen står bakom designen av Night Owl bordslampan från Fritz Hansen, som är helt oformell och okomplicerad. Bordslampan kommer i 4 härliga färger, Midnight Blue, Smokey White, Midnight Blue/Ek och Smokey White/Ek. Lampan utsänder ett varmt och nedåtriktat ljus – det är en lampa som kan användas på sängbordet, i fönsterkarmen eller skänken.

Köp en av de sköna bordslamporna här.
Undersök det sköna designuniversumet hos Fritz Hansen här - det kan vara så att du hittar din nya lampa till hemmet.