Louis Poulsen relanserar ikoniska lampor i nya färger och material

den 28 augusti 2018
Louis Poulsen relanserar ikoniska lampor i nya färger och material

År 1958 omdefinderade den danska ljusmästaren Poul Henningsen modern belysning med sin design av PH 5, Koglen och Snowball. De ikoniska taklamporna representerar inte bara kulminationen på Poul Henningsens mer än 30 års arbete med att skapa Det goda ljuset, men satte också nya standarder för lampdesign. Med det revolutionerande flerskärmssystemet kominerade taklamporna intelligent funktion med ett unikt och ultimativt formuttryck. Idag är lamporna fortsatt kända och älskade i hela världen!

I år är det sex årtionden sedan Poul Henningsen skapade de ikoniska taklamporna och det ska såklart firas! Av den anledningen lanserar Louis Poulsen på hösten 2018 PH 5 pch Koglen i helt nya och aktualiserade versioner. PH 5 har uppdaterats med en skärm i koppar medans koglen nu kommer i en mässings utgåva med ingravering. Upplev de klassiska taklamporna i nya material här.

Också den svävande lätta och ultramoderna taklampan Enigma har fått en ny färg. Intill nu har lampan lanserats i vit, men från den 1 september 2018 kan du också få den i svart. Köp den fantastiska taklampan här.

Läs ännu mer om de ikoniska nyheter från Louis Poulsen här och upplev de spännande färgerna och material.