Nigel Coates
Färg
Brand

Nigel Coates

Nigel Coates

Nigel Coates utmanar ständigt arkitekturen och dess betydelse.

Hans mål är att tillföra lika delar konst och intelligens till arkitektur och design, och oavsett vilket rum eller objekt det handlar om är det helt säkert att han kommer göra det med passion och ironi.

Strax efter att han fick sin examen vid Architectural Assoiation blev Coates en unik formgivare där hans design blev utformad i många byggnader, interiörer och utställningar i hela världen, framförallt i England och Japan. Hans mer experimentella arbeten har visats i konst- och designsammanhang på olika platser i världen. Exempelvis har ”Alkalbion” ställts ut på Architectural Association 1984, ”Ecstacity” blev visad på samma plats 1992, ”Mixtacity” ställdes ut på Tate Modern 2007 och ”Hypnerotosphere” vid den 11e arkitektur Biennalen i Venedig 2008.

Coates är väldigt eftertraktad som lamp- och möbeldesigner och han samarbetar med många italienska företag. Sedan 2007 har han varit ”Art Director” på det italienska designföretaget SLAMP.

Mest populära
Om Lampemesteren.se

Designer lampor online
Hos Lampemesteren.se har vi samlat ihop dem mest exklusiva lampor från designer och producenter i bästa klassen.

Kvalitet och design
Vi sätter design och kvalitet i högt fokus och våra spännande sortiment är noga utvalt.

Det betyder att du hos os kan hitta lampor som kan uppfylla dina behov, om du antingen är till det klassiska, moderna eller experimenterande.

Du vill hitta lampor som är klassiska, som kan provocera, inspirera eller beröra – lampor som kanske vill följa dig resten av ditt liv.
Läs mer

Kundtjänst

Öppettider för kundf��rfrågningar:
Måndag till fredag: 8:30 till 16:00
Lördag-söndag: Stängt

Kundtjänst: +46 852 503 870

E-mail: info@lampemesteren.se

Birkmosevej 18  |  DK-6950 Ringkøbing  |  Tlf. +46 852503870  |  info@lampemesteren.se
0 varor i korgen