Nyheter från Le KLINT - Caleo Taklampa i elegant vit

den 6 april 2021
Nyheter från Le KLINT - Caleo Taklampa i elegant vit
Caleo-serien har utökats med tre lampor; Därför kan du nu få de konformade taklamporna Caleo 1 och Caleo 2 i vitt papper. Det vita papperet ger lampan ett ljusuttryck som står vackert tillsammans med lampans upphängning i brons. Till skillnad från de första modellerna har lampan inga ritningar, vilket ger den nya lampan extra lätthet och elegans. Dessutom lanseras Caleo 3 som har samma storlek som den ursprungliga lampan. Skärmen kan roteras 90 grader och har en klassisk upphängning – även den i brons.

Lampnamnet kommer från latin och betyder "att markera". Här anspelas naturligtvis på de vackra bronsdetaljerna på de första modellerna.

Caleo - Känd från TV

Den ursprungliga Caleo Taklampan, såg dagens första ljus, i samband med det danska TV-programmet; "Danmarks nästa klassiker" 2019. Här fick sex designers ge sin bild av vad som kunde bli en riktig designklassiker. Designern Rikke Frost skapade i samarbete med Le KLINT den vackra lampan, som vann inom kategorin "Matbordsampor".

Lampan passar lätt in i Le KLINT:s DNA, som är känt för de plisserade skärmarna, samt fokus på dansk design och kvalitetshantverk. Det är både klassiskt och modernt och passar därför in i alla hem.

Se hela Caleo familien här