Flowerpot VP8 Vägglampan | Nyhet från &tradition

den 15 oktober 2020
Flowerpot VP8 Vägglampan | Nyhet från &tradition
Välkommen till den nya medlemmen i Flowerpot familjen; Flowerpot VP8 Vägglampa. En superfin lampa som tillför ett klassiskt Retro-utseende till hemmet, tillsammans med ett behagligt ljus. Den karakteristiska lampskärmen monteras här på ett väggfäste som vackert följer lampans silhuett. Skärmen kan justeras i fästet så den lutar upp till 90 grader om du behöver ett mer utåtgående ljus.

Lampan är idealisk som sänglampa i sovrummet eller i barnrummet. Som en läslampa i den föredragna läshörnan ger lampan ett mjukt och behagligt ljus samtidigt som den ger ett inbjudande ljus i hallen. Lampan levereras i sex moderna färger och levereras med en 2 meter matchande textilsladd.

Den evigt populära Flowerpot


Verner Panton designade Flowerpot för mer än 50 år sedan, då den ursprungligen var avsedd för restauranger och hotell. Den hittade dock snabbt in i de privata hemmen, där både bordslampan och taklampan tänds på byrån eller över matbordet.

I samband med 90-talets retrovåg insåg designälskare återigen lampan, men du skulle ha turen att hitta lampan i återvinningsbutikerna på den tiden. År 2003 återupptog det danska företaget &traditionen produktionen av Flowerpot-lampan, där den verkligen gjorde comeback och är idag populär, som aldrig förr. Idag finns den som taklampa i olika storlekar, två olika bordslampor, en Flowerpot To Go-lampa (2020) och nu även som Flowerpot VP8 vägglampa.

Lampan kan förbeställas här och är klar för leverans från slutet av december 2020.