Ny storlek FLOWERPOT Taklampa av Verner Panton

den 27 september 2019
Ny storlek FLOWERPOT Taklampa av Verner Panton
Verner Panton var i den grad före sin tid, då han i 1968 designade Flowerpot-lampan. Den futuristiska designen med inspiration från flower power tiden, är idag mer populära än någonsin - och det är bestämd inte utan grund.

&Tradition lanserar nu den vackra och stilrena taklampa från Verner Pantons välkända Flowerpot serie, i en ny storlek. Med en diameter på 37 cm, blir den en mellanstorlek till VP1 och VP2. Den kommer hänga helt perfekt över matbordet, där den lyser upp hela vägen runt om samlingsstället - ensam eller kombinerad med flera Flowerpot taklampor, för att skapa ett unikt uttryck.


Flowerpot blev ursprungligen designad till restaurangbranschen, men drogs snabbt in i de privata hemmen. Idag har retrogruppen skapat ännu större intresse för Verner Panton och särskilt för Flowerpot-serien, som med sina simpla runda former och larmande färger fungerar perfekt in i den stränga nordiska inredning. Flowerpot är en av de mest hållbara bestsellers och kommer till varje tid och i varje miljö framstå naturlig och mjuk, med sin helt egen personlighet.

Se den snygga Flowerpot VP7 Taklampa här, och välj den färg som passar bäst in i din inredning.