Mazo

Mazo är ett dansk designmärke som lanserades våren 2019. Tillsammans med lanseringen kom deras första lampkollektion 16 PLUS , som är inspirerad av de nordiska materialen och kombinerad med nästan tusen år gamla japanska traditioner inom keramik. Lampkollektionen består av två typer av vägglampor, en bordslampa och två olika pendlar. Förutom belysning, arbetar Mazo med hemmamöbler. De producerar och relancerar ikoniska internationella designklassiker, liksom de dolda ädelstenarna som ursprungligen endast producerats i ett litet antal.

De fokuserar på att skapa vackert funktionell design, med ett enkelt formspråk och sinnliga uttryck. Lampans bräcklighet kommer till sin egen när den på en gång låter det varma ljuset skina genom lampans keramiska skärm och skyddar ögonen från bländande. Som kontrast ger de robusta och utarbetade ekstativ lampan en lugn och nordisk look.
16PLUS Vägglampa Vit - Mazo
Beställ innan 15:00, skickas idag (vardagar)
16PLUS Taklampa m. hank Vit - Mazo
Beställ innan 15:00, skickas idag (vardagar)
Viser 5 ud af 5 produkter

Snorre Læssøe Stephensen

Lampkollektionen 16PLUS i benporslin och ek designades ursprungligen 1979 för en utställning med samma namn på Design Museum Denmark. Bakom designen står den danska / japanska keramikern Snorre Læsøe Stephensen, som fortsätter att tillverka keramik i sin ateljé och butik i Nordsjælland. Han fann sitt sätt att arbeta med porslin och lera, i samarbete med sin far; formgivare och arkitekt Magnus Læsøe Stephensen. Magnus design representeras också i Mazos kollektion i form av unika möbeldesigner.

Snorres inspirationskällor och tekniker har rötter från nästan tusen år tillbaka från japanska traditioner. Fortfarande har hans distinkta design ett modernt uttryck som förblir enkelt och delikat. Han bodde under en lång period i Japan och studerade japanska keramiska traditioner och japansk konst. Därefter designade han sig för den kungliga porslinsfabriken och senare var han den dagliga chefen för avdelningen för keramik vid danska designskolan.


Bakom Mazo står Snorres son; Magnus Stephensen , tillsammans med Louise Buus och Magnus Sangild . De fokuserar på att skapa tidlös design som fortfarande är relevanta om 50 år. Magnus Stephensen berättar själv det; "Förutseende och före sin tid, som min farfar var när han designade vår WNG-stol, till exempel, är det lika viktigt att alla våra mönster kan bestå i generationer och är användbara i framtiden"
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.