Marc Pascal

Född: 1959
Kända verk: Xploff-lamporna, Orchid-lamporna, Eyoi Yoi -lamporna
Utbildning: Industriell Designer                                                

Historik
Marc Pascals omtänksamma mor, uppmanade lyckligtvis sin kreativa son att använda sin kreativitet och talang som han fötts med. På universitetet Victorian Collage of Arts, studerade han konst och återvände tio år senare för att toppa det hela med en examen i industriell design vid Royal Melbourne Institute of Technology.
Efter avslutad utbildning, bidrog ett jobb för en högt respekterad tillverkare av industriell belysning med att slipa på hans färdigheter inom branschen, innan han år 1994 startade ett eget företag. I denna period lärde sig också Marc Pascal mycket via ett jobb som lärare på Royal Melbourne Institute of Technology.
Idag har graden av frihet ökat och det eftersträvas ett brett spektrum av intressen, med betoning på experiment med nya material och tekniker tillsammans med olika konstnärer, samt lanseringen av en rad nya ideér inom det snabbt växande produktsortimentet men också på externa uppdrag.

Pascal arbetar i sin ateljé i Melbourne med ett brett spektrum av tekniker inom laserskärning, svarvning av metall och trä, prägling och vikning, die cutting, anodisering, pulverlackering, formblåsning samt jobba i kristall.
Här är det tal om en multi-konstnär med en solid yrkesdesign-bakgrund som lyckas få liv i sina vackra koncept. Hans många nya idéer och produkter blir introducerade både på kommersiella mässor men också genom galleriutställningar.

“Pascal’s useful practical domestic objects perform that most difficult of artistic statements: they depict and engender happiness in a way that is complex and profound.” - Kay Palmer

Det lyser igenom Marc Pascals arbete att han verkligen njuter av att jobba med det han gör, de vackra skapelserna är berömda och beundrade för deras innovativa och engagerande kvaliteter. Detta uppnås genom användning av levande färger, sensuella linjer, spännande strukturer, som alla är sammanlänkade i ett kärleksfullt spel mellan fantasi och skicklig yrkeskunnighet. Här har vardagsföremål dragits upp på en högre nivå där fantasi och form möts i en elegant symbios.

Inga artiklar
Det fanns inga artiklar som matchar dina sökkriterier
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.