Lyngsaa

Lyngsaa A/S är ett danskt företag som specialiserar sig på high-end design och industriell LED-belysning.

Av de mer kända produkterna kan nämnas lampserien Svalan, Pax och Spotline. Dessa är resultat av en kombination mellan nytänkande design och helt ny LED-teknologi som lyser med ett anmärkningsvärt mjukt ljus.

Mere om Lyngsaa

Av de större industriella projektera Lyngsaa nyligen genomfört är restaureringen av belysning på den danska kungliga yachten det kanske mest framträdande.

De har utvecklat en modern, energisnål LED-lampa som passar i äldre armaturer, och tack vare denna har de kunnat genomföra flera andra liknande projekt på stora kryssningsskepp och färjor. Bland annat har de ljussatt de berömda hurtigrutt-skeppen MS Kong Harald, MS Nordlys och MS Polarlys.

De står även bakom den uppskattade arbetslampan Floodlight, som var tänkt främst till maritim belysning och belysning av kranar och hamnområden, men nu blivit oumbärlig för de flesta stora byggnationer.

De har samarbetsprojekt med flera utlänska företag och planerar en omfattande utvidgning av verksamheten i takt med sina nya tekniska framsteg.

Kollektionerna anpassade mer till privatmarknaden omfattar ett stort antal eleganta lampor för inomhusbruk såväl som utomhusbruk. Och då har de ändå bara börjat. Det finns mycket mer att hämta från Lyngsaas designavdelning, så vi väntar med spänning på vad de bjuder på i framtiden!