Jake Dyson

Kända verk:
CSYS Bordslampa
CSYS Golvlampa
Motorlight Golvlampa

Utbildning:
Designer

Historik
Jake Dyson växte upp i England och där skulle han inte titta långt efter inspiration. Hans far, James Dyson, var på väg att bli en av värdens mest profilerade uppfinnare. Det visade sig att sonen också hade ett stort intresse av detta ämne. År 2004 etablerade han sin egen designstudio, men han designade inte dammsugare som sin far utan Jake Dyson riktade in sig på lampor.

Hans första produkt var Motorlight Golvlampa – en motordriven lampa som ger det möjligt att justera spridningen av ljusstrålen. Senare designade han en liknande fast mindre Motorlight som kan styras med fjärrkontroll. Utöver dessa har han också utformat den mycket minimalistiska och funktionella CSYS. Armaturen har en inbyggd kylningsmekanism, som är utformad för att ge lysdioderna en vanligt lång livslängd, såväl som en unik mekanism för justeringar. Dyson hävdar själv, att förutom sport var design det enda han var bra på i skolan.

Vid 14 års ålder hade han lärt sig att använda en svarv. Att se hur delar och komponenter används fascinerade honom, och han blev inspirerad av mekanismer, innovation och teknologi. Han menar att förståelse för tillverkningsprocesser är avgörande för design och nyskapande, och detta är en av de viktigaste hörnstenarna i företaget.
Inga artiklar
Det fanns inga artiklar som matchar dina sökkriterier
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.