Höstens trender – bordslampor i fokus

Inred med mässing, marmor och betong…

Det råder inget tvivel om att mässing, marmor och betong är mycket populärt, vi har därför tagit fram 9 bordslampor som är inne just nu.

Mässing och marmor passar otroligt bra till alla nyanser av grå. Därför ser man en trend av grå väggar i många hem. Dels Cabe väggar som ger en rå betong-look, men vi ser också väggar som är målade och kan ändra uttrycket helt i ditt hem. Grått ihop med marmor ger en liten kallare look, föredrar du en varmare känsla ska du istället välja mässing.
För att fullborda stilen, om du gillar marmor, mässing eller båda två så är varma stickade filtar en hit. Ull och velour-kuddar samt skuggor från ljusstakar om du gillar Kubus, Nuur eller Etch, så vet vi alla att levande ljus bara är så mysigt.

Sist men icke minst är det såklart viktigt med bordlamper! Om du vill ha mys-belysning eller ett starkare ljus, så har du här ett urval av höstens trender som matchar olika behov och smak.
Placera en på byrån, fönsterbrädan eller på det lilla bordet vid fotöljen. Det skapar en trevlig och mysig stämning i hemmet och speciellt i denna årstid.


Hitta din favorit här


1. Flowerpot VP3 Bordlampe Polerad Mässing - &tradition (SEK 3474,-)

Flowerpot VP3 Bordslampa i polerad mässing är inspirerad av 60- och 70-talets Flower Power revolution. Flowerpot VP3 är en superfin bordslampa med skärm och fot i samma färg – och ger ditt hem en stilfull och modern belysning.

Flowerpot är med sina halvrunda sfärer emot varandra ett klassiskt bra och vackert design-exempel som är och förblir en populär lampa.

Se hela Flowerpot-sortimentet her, om du också är tokig i design-klassiker.2. Amp Bordslampa Vit/Vit – Normann (SEK 1874,-)

Amp Bordslampa är en vacker dekorativ lampa som ger ett bra ljus och som gör det möjligt att leka med olika belysningskällor och därmed skapa olika uttryck.
De nya möjligheterna som finns med de dekorativa LED-glödlamporna med filament, gör att man kan få en mycket vacker lampa som samtidigt är energieffektiv, vilket är genialt! Med sin höjd på 26,5 cm är Amp en mycket användbar bordslampa som du kan placera på de flesta ställen där du önskar ett dekorativt och stämningsfullt ljus.3. Bristol Bordlampa Beton – Frandsen (DKK 349,-)

Bristol bordslampa är en fin, modern och dekorativ lampa från Frandsen, som både ger ett fint ljus samt är en vacker ljuskälla. Lampan är med på listan över säsongens trender. Både material och form är på modet denna höst och med ett pris på bara 349,- har vi en unik och populär lampa som alla kan ta del av.

Bristol är gjuten i betong som ger en rå look. Den finns också i vit marmor, koppar och mässing om man önskar ett annat uttryck. Se Bristol bordslamporna her.4. IC T1 Bordslampa Low Mässing – Flos (SEK 5500,-)

Med IC T1 Bordslampa i Mässing, balanseras enkelhet och elegans medan det jongleras med form och funktion. Det ensamma ljusklotet som vilar på en smal metallstång ger ett annorlunda skulpturalt uttryck, samtidigt som det är en enkel design som gör att lampan passar in i många stilar.5. JWDA Concrete Bordslampa Ljusgrå/Mässing – Menu (SEK 1599,-)
Den vackra och enkla JWSA bordslampa i betong är designad med inspiration av oljelampor och gjord av enkla material som glad och betong. Valet av material gör lampan både delikat och rå vilket har bidragit till att den fått en plats på listan över höstens trender.

Med dess diameter på blott 17 cm så kan lampas användas på riktigt många ställen, så som i sovrummet, på skänken eller fönsterbrädet– ja alla ställen där man behöver en fin lampa som ger ett behagligt ljus.6. Marble Light Bordslampa SV6 - &tradition (SEK 2034,-)

Marble Light Bordslampa SV6 är en del av den portfölj utav klassiker som produceras av &tradition.

Där man har bevarat och hållit fast i de nordiska rötterna där former och materialval är sammanflätade på ett bra sätt med respekt för naturen. Detta syns inte bara i produktionen utan även i hållbar design av hög kvalitet som innebär en lång livslängd för produkterna, vilket också gynnar miljön.

Mable Light är en klar favorit nu när både marmor och synliga stora glödlampor är modern, så här har du ett säkert val om du gillar den nordiska stilen.7. Copycat Bordslampa Guld – Flos (SEK 6200,-)

Ytterligare ett förslag på en populär bordslampa är Copycat i guld från Flos, som är en lite fin och elegant lampa.

Lampans design är annorlunda men vi är tokiga i den just för att den skiljer sig från mängden. Varför inte ha en vacker lysande konstnärligt klot liggande som definitivt kommer dra till sig all uppmärksamhet i rummet framför en traditionell lampa?

Föredrar du krom, koppar eller svart i din inredning så fås Copycat också i de varianterna. Se dem hér.8. Karl-Johan Bordslampa Black Marquina – Newworks (SEK 2155,-)

Som namnet avslöjar har Karl-Johan Bordslampa döpts efter en champions organiska form, vilket ger lampan ett lugnt och mjukt utseende. En fantastiskt fin lampa som klär alla hem.

Med en mörk fot i marmor samt ett stor lysande rökfärgat glasklot, har vi ännu en lampa som följer den nuvarande trenden, p.g.a. dess färg och form. Brandet Newworks använder sig av marmor och andra spännande material så som kork och betong, så gillar du dessa material kolla in deras sortiment hér.9. Flowerpot VP3 Bordslampa Lys Mat Grå - &tradition (SEK 2394,-)

Det sista tipset vi kommer med på säsongens trender är solklart VP3 i matt ljusgrå. Det är ingen tvekan om att lampan är otroligt populär och återfinns i många hem och den är just nu på rea!

VP3 är generellt en populär lampa, men just denna gråa nyans är extra omtyckt och anledningen är att den nordiska stilen har blivit väldigt inne. Flowerpot kommer aldrig bli omodern så därför är en matt ljusgrå nyans ett säkert val, då den passar in i olika inredningsstilar.

Är du redo för en annan stil så fås Flowerpot VP3 i många fina varianter. Se dem alla hér.