Henning Koppel

Född: 1918 - Död: 1981
Kända verk: BUBI lampan - Pandul, "Det store fiskefad" - Georg Jensen
Utbildning: Skulptör                

Historik
Bubi-lampan är designad av den världsberömda danska designern Henning Koppel, som först och främst var konstnär. Utbildad som skulptör från Konst-akademiet i Köpenhamn och från Academie Rancon i Paris, men började år 1945 att måla silver för Georg Jensens silversmeder. Här förnyade Koppel traditionerna för danskt silver och gjorde Georg Jensen ledande inom modern skandinavisk design. Med sina enkla, organiskt formade smycken och stora, skulpterade kroppsarbeten (corpus) var han formens mästare, som det t.ex kommer till utryck för i ”Det stora fiskefad” från 1954, som är ett av hans mest kända verk. Fiskefatet görs fortfarande, men bara på beställning, då nypriset är runt 1 miljon kronor.
Henning Koppel designade också porslins uppsättningar, ur, glas, möbler och lampor för en drös av stora företag. Däribland BUBI-lampan, som idag göras av Pandul. Henning Koppel var en konstnär med hög internationell klass men  var även fantastisk till att skapa helt unika former, som gör hans design till spännande klassiker, som gläder gerneration efter generation.
BUBI Taklampa - Pandul
Före SEK 4 674,00
Välj variant för lagerstatus
Visar 1 av 1 produkter
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.