Embacco

Danska Embacco Lighting har sedan uppstarten 1994 utfört ett antal belysningsprojekt och designuppdrag.

I 2008 lanserades dock den första egna kollektionen, som innehöll de två utomhuslamporna Welcome och Light U. Fram till 2012 bestod hela kollektionen av lampor i traditionellt hårda material som glas, metall och plast. Denna period brukar refereras till som HardWare.

I mitten av 2012 önskade man prova nya vägar och utmana den tidigare designen. Embacco ändrade sin inriktning mot en mjukare stil med mer textilier, och kallade den SoftWare.

Man gjorde avsteg från den tidigare fokusen på utomhusbelysning, och med de nya kollektionerna tog man sig inte bara in i människors vardagsrum utan också deras hjärtan.

Mera om Embacco


Konceptet bakom Embacco kommer ifrån egna erfarenheter. För ett par år sen hade grundläggaren av Embacco, Lise Nørgaard,  börjat känna sig känslig för ljud när hon befann sig i lokaler med hårda material och där många människor pratade med varandra. Hon började lite smått att undersöka om andra kände som henne och det var många som kände igen sig. Under den här tiden designade Embacco i hårda material och Lise ändrade på hela produktionen, så nu produceras lamporna i ett ljudabsorberande material som gör lamporna helt perfekta till rum med högt i tak och hårda material.
Lamporna från Embacco kombinerar bra ljus med bra ljud och det är inte vanligt. Lamporna kommer att tillföra bra akustik till alla hem och samtidigt skapa en snygg ljussättning.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.