Alfred Homann
Typ
Färg
Färg
Material
Brand

Alfred Homann

Född: 1948
Kända verk: Nyhavn lampan, Homann lampan, Ensemble stolen.
Utbildning: Arkitekt från Konstakademiets Arkitektskola i Köpenhamn

Historik
Alfred Homann blev år 1976 färdig som arkitekt på Konstakademiets Arkitektskola i Köpenhamn. Under sin studietid arbetade han för den berömda Vilhelm Wohlert där han också tillbringade sina första år efter studierna.
Homann har varit chef för sitt eget design och arkitektkontor i Danmark, och har praktiserat som designer i USA under åren 1987-1995.
Han använde alltid det bästa materialen i en mycket v��lövervägd och barsk design. Genom sin professionella karriär har han blivit ärad med följande priset: "Die Gute Industrie Form" 1978, "ID-priset" 1987, "ION-priset" 1988, "Design innovationspris" 1992.

Homanns verk är resultatet av ett omsorgsfullt och grundigt tänkande och utvecklande processer som är kännetecknet vid mycket mildhet, behandling och omhändertagande för dom människor som använder produkterna och lever i hans byggnad.

”Generellt sätter jag inte min tillit till någon bestämd form för inspiration i form av saker eller objekt jag sett, Jag söker kopplingar mellan den saken som ska designas och syftet därmed - Med andra ord en helhetssyn. Skisser är en form för uppklarande process. När den bästa ideén är vald, är nästa steg att göra en modell. Det är extra viktigt för ljusets kvalité, då ritningar inte kan avbilda ljusets fjärde dimension - uppfattningen av dom fina detaljerna involverar ofta en lång process av interaktion med val av produktionsmetod.” Citat: Alfred Homann

Om Lampemesteren.se

Designer lampor online
Hos Lampemesteren.se har vi samlat ihop dem mest exklusiva lampor från designer och producenter i bästa klassen.

Kvalitet och design
Vi sätter design och kvalitet i högt fokus och våra spännande sortiment är noga utvalt.

Det betyder att du hos os kan hitta lampor som kan uppfylla dina behov, om du antingen är till det klassiska, moderna eller experimenterande.

Du vill hitta lampor som är klassiska, som kan provocera, inspirera eller beröra – lampor som kanske vill följa dig resten av ditt liv.
Läs mer

Kundtjänst

Öppettider för kundförfrågningar:
Måndag till fredag: 8:30 till 16:00
Lördag-söndag: Stängt

Kundtjänst: +46 852 503 870

E-mail: info@lampemesteren.se

Birkmosevej 18  |  DK-6950 Ringkøbing  |  Tlf. +46 852503870  |  info@lampemesteren.se
0 varor i korgen